Cultuur

CBS Annewieke opent eigenwijs de Kinderboekenweek

- advertentie -

Scheemda – Terwijl de landelijke Kinderboekenweek pas op woensdag 2 oktober van start ging, besloot CBS Annewieke om alvast een dag eerder te beginnen. Met het thema “Lekker eigenwijs” in gedachten, verzamelden alle kinderen, meesters en juffen zich op dinsdagmiddag bij de grote theatertrap in het gebouw De Zwerm voor een feestelijke opening van deze bijzondere week.

- advertentie -

Na een korte toespraak van de directrice werd de Kinderboekenweek op creatieve wijze ingeluid. De kinderen namen in groepjes deel aan een fotospeurtocht, waarbij boeken en het ‘eigenwijze’ lezen centraal stonden.

De komende dagen staat voor de leerlingen van CBS Annewieke volledig in het teken van lezen en voorlezen. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar: in het kader van het thema mogen de kinderen kiezen voor originele leesplekken, zoals een leeshoek of zelfs in een speciale leestent die in de klas is opgezet.

“We vinden het belangrijk dat kinderen plezier beleven aan lezen,” zegt een van de leerkrachten. “Met een eigenwijze insteek hopen we de leesliefde te stimuleren!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button