Algemeen

Lokaal jeugdhulpaanbod officieel bekrachtigd

- advertentie -

Oldambt – Vandaag, woensdag 2 oktober, ondertekenden Johan Brongers (Tintengroep), Karin Eeken (Sociaal Werk Oldambt), Jurrie Nieboer (gemeente Oldambt) en Berlinda Aukema (gemeente Oldambt) de overeenkomst ‘Algemene voorziening jeugd- en gezinsondersteuning’.

- advertentie -

De gemeente Oldambt heeft eind juni de aanbesteding voor de algemene voorziening jeugd- en gezinsondersteuning gegund aan Sociaal Werk Oldambt (SWO). De afgelopen periode is hard gewerkt aan de voorbereidingen hiervan.

De algemene voorziening jeugd- en gezinsondersteuning biedt verschillende soorten hulp, zoals gezinsbegeleiding, gezinscoaching en jeugdondersteuning. Anders dan reguliere jeugdhulp, is dit aanbod vrij toegankelijk. Dat wil zeggen dat ieder gezin er gebruik van kan maken, zonder een verwijsbrief van een arts of specialist.

Na een geslaagde proef die begon in 2021, is het jeugdhulpaanbod nu een vaste voorziening geworden. “We kijken uit naar een voorspoedige voortzetting van de goede samenwerking, waarbij wij blijven inzetten op een praktische en vraaggerichte wijze van ondersteuning voor de jeugd en gezinnen in de gemeente Oldambt.” aldus Karin Eeken, directeur van SWO.

“Het doel van deze hulp is om gezinnen beter, sneller en thuisnabij te ondersteunen,” zegt wethouder Jurrie Nieboer. “Geen complexe en langdurige zorgtrajecten ver van huis, maar praktische en nuchtere hulp in de eigen omgeving. Dat past bij wie we zijn en wat er nodig is in de jeugdhulp. Ik ben er trots op dat we samen met SWO deze beweging kunnen voortzetten. Onze inwoners gaan hier de vruchten van plukken.”

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button