Gemeente

Samen bouwen aan de toekomst van Nieuw Scheemda, ’t Waar en Nieuwolda

- advertentie -

Nieuw-Scheemda/’t Waar/Nieuwolda – In september zijn de plannen voor de gebiedsversterking van Nieuw Scheemda, ’t Waar en Nieuwolda vastgesteld, waarmee een nieuwe fase van start gaat voor deze dorpen.

- advertentie -

Op vrijdag 29 september werd het convenant gebiedsversterking door vertegenwoordigers van de gemeente Oldambt en beide dorpsbelangenverenigingen Nieuwolda en Nieuw Scheemda / ’t Waar gezamenlijk ondertekend om een reeks verbeteringen in de dorpen door te voeren.

De gebiedsversterking in dit gebied is nauw verbonden met de versterkingsopgave. In het voorjaar van 2023 zijn we gestart met een proces om, naast het versterken van de huizen, ook de leefbaarheid in deze dorpen te verbeteren. Het convenant, dat de basis vormt voor de komende gebiedsversterking, is tot stand gekomen dankzij intensieve samenwerking tussen de betrokken partijen.

Dit project richt zich op het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van de dorpen. Daarbij worden onder meer fietspaden hersteld en aangelegd, bruggen worden vervangen en de openbare ruimte op diverse locaties wordt vernieuwd.

Voor de financiering van dit project is een groot deel van de middelen, namelijk 5 miljoen euro, beschikbaar gesteld door het rijk vanuit het gebiedsfonds. Daarnaast is er sprake van cofinanciering vanuit de gemeentelijke begroting. Deze investering zal bijdragen aan zowel de sociale als economische en fysieke doelstellingen van het gebied.

Een gezamenlijk commitment
De ondertekening van het convenant luidt tevens de start in van diverse werkgroepen die aan de slag gaan met de verdere uitwerking van de plannen. Deze werkgroepen bestaan uit bewoners, vertegenwoordigers van de dorpsbelangenverenigingen en medewerkers van de gemeente. Zij richten zich op thema’s zoals verkeersveiligheid, groenvoorzieningen en infrastructuur, met als doel een toekomstbestendig en leefbaar gebied te creëren.

- advertentie -

Wethouder Gert Engelkens, die bij de ondertekening aanwezig was, sprak zijn enthousiasme uit over de samenwerking en de toekomstige ontwikkelingen. “Met dit convenant zetten we een belangrijke stap richting een levendige en duurzame toekomst voor onze dorpen. Ik ben trots op wat we gezamenlijk hebben bereikt en kijk uit naar de verdere uitvoering van deze plannen.”

- advertentie - 

Start van een nieuw hoofdstuk
De plannen die nu in gang worden gezet, zijn niet alleen gericht op het versterken van de fysieke infrastructuur, maar ook op het vergroten van de sociale cohesie en de economische veerkracht van de dorpen. “We zijn vastbesloten om samen met onze partners en de dorpsbewoners van dit mooie stukje Oldambt een nog mooiere plek te maken om te wonen, werken en recreëren,” voegde Engelkens toe.

De ondertekening van het convenant is een symbolisch moment dat de start markeert van de gebiedsversterking. De betrokken partijen kijken uit naar de concrete stappen die in de komende maanden gezet zullen worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button