Algemeen

Rookvrije zones bij bushaltes langs provinciale weg

- advertentie -

Groningen – Alle haltes met een bushokje langs provinciale wegen in Groningen krijgen een rookvrije zone. Dit is een blauwe strook van ongeveer twee meter of een tegel om een gebied aan te geven waar niet gerookt mag worden. Reizigers die niet in de rook willen of kunnen staan, kunnen zo ongehinderd met het openbaar vervoer reizen.

- advertentie -

Alle 136 haltes met een bushokje krijgen een rookvrije zone. De markeringen worden eerst aangebracht bij haltes langs de provinciale weg ter hoogte van Stadskanaal, Bourtange, Bellingwolde, Veendam, Hoogezand en Leek.

Ook gemeenten doen mee
In de provincie Groningen zijn veel meer bushaltes. Deze vallen onder het beheer van de gemeenten. In navolging van de provincie doen ook een aantal Groningse gemeenten mee. Zo zijn er al rookvrije zones in de gemeente Westerkwartier en worden ze in de gemeente Westerwolde aangebracht. Een aantal andere gemeenten zijn met de voorbereidingen bezig. Ook in de provincie Drenthe hebben de meeste bushaltes een rookvrije zone.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Rookvrije omgeving
Om kinderen zoveel mogelijk de kans te geven om rookvrij op te groeien, worden steeds meer omgevingen bij scholen, ziekenhuizen, speeltuinen en het openbaar vervoer rookvrij gemaakt.

In een rookvrije omgeving zijn geen verleidingen of voorbeelden voor de jeugd. Kinderen en jongeren maken veel gebruik van het openbaar vervoer. Mede daarom zijn er steeds meer initiatieven voor rookvrije OV-haltes.

Rookvrije generatie
De Hartstichting, het Longfonds en KWF Kankerbestrijding werken samen aan een rookvrije generatie. Samen met de provincie hebben ze het initiatief genomen om in zoveel mogelijk gemeenten rookvrije zones bij overdekte bushaltes aan te leggen.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button