Gemeente

Echtpaar Nuis-Smedes viert 60-jarig huwelijksjubileum

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen maandag vierde het echtpaar Geert Nuis (88) en Derktje Smedes (84) uit Winschoten hun 60-jarig huwelijksjubileum. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal bracht loco-burgemeester Ger Klein een persoonlijk felicitatiebezoek namens de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Geert en Derktje ontmoetten elkaar via de jeugdvereniging van de kerk, waar meneer uit Oostwold en mevrouw uit Wagenborgen actief waren. Na hun huwelijk zijn ze in Oostwold gaan wonen aan de Goldhoorn 1, in een voormalige bakkerij. Hier hebben ze altijd gewoond tot hun verhuizing naar de Woldrank in december 2022. Meneer was jarenlang boekhouder, eerst bij garage Tooren in Finsterwolde en later bij de grasdrogerij in Oostwold tot aan zijn pensioen. Mevrouw was kleuterjuf, maar stopte met werken om voor hun gezin te zorgen na de geboorte van hun oudste dochter.

Samen hebben ze vier kinderen, negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Meneer was actief lid van het Christelijk Mannenkoor Crescendo uit Winschoten en vervulde lange tijd de rol van penningmeester bij voetbalclub VVS uit Oostwold. Mevrouw was lid van de Christelijke Vrouwenbond en had als hobby handwerken.

Hun liefde voor natuur kwam tot uiting in de grote tuin waar meneer vaak dieren hield, zoals kippen en vogels. Daarnaast hielden ze van fietsen en wandelen. Na hun pensioen maakten ze verschillende reizen door Europa en vervulden ze hun droom om Israël te bezoeken.

Binnenkort viert het echtpaar hun jubileum met een lunch in het Rozenpaviljoen in Winschoten, samen met hun familie. Ondanks de gezondheidsuitdagingen – mevrouw lijdt aan Alzheimer – hoopt de familie op een bijzondere dag.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button