Algemeen

OldambtNu.nl viert 10 jarig bestaan!

- advertentie -

Winschoten – 10 jaar geleden bedacht een jongen van 17 dat het wel leuk zou zijn een duidelijk herkenbaar media platform op te zetten, waar lokaal nieuws uit het Oldambt te vinden zou zijn. Een platform dat mensen graag even bezoeken voor nieuws en verslag van lokale evenementen uit hun eigen gemeente, aangevuld met regionaal nieuws.

- advertentie -

Team
Nu in 2024, is OldambtNu.nl een veel geraadpleegd nieuwskanaal. Via de website, app, Facebook en Instagram wordt dagelijks nieuws gepubliceerd. Al dit nieuws wordt verwerkt via berichten, al dan niet voorzien van ingestuurde of door OldambtNu.nl gemaakte foto’s en video’s. Het team bestaat momenteel uit 26 vrijwilligers.

(lees verder onder de foto)

De eerste website gemaakt in 2014

Nieuws
Soms worden er persberichten gestuurd of een bedrijf of vereniging benadert OldambtNu.nl voor een item. Maar ook gaan de vrijwilligers zelf op zoek naar nieuws. En zodra het mogelijk is, wordt dit nieuws via de bestaande kanalen gedeeld. Zichtbaar en onzichtbaar wordt er dagelijks veel werk verzet door de redacteuren, fotografen, marketing en verslaggevers.

Feestje
Jaarlijks wordt er voor het hele vrijwilligersteam een barbecue gehouden. Dit jaar voor het 10-jarig jubileum met een extra feestelijk tintje door de komst van wethouder Jurrie Nieboer en een videoboodschap van burgemeester Cora-Yfke Sikkema.

Beide gaven aan hoe mooi het is de ontwikkeling van OldambtNu.nl te zien. Een groep enthousiaste gedreven vrijwilligers die met elkaar een serieus nieuwsplatform draaiende houden.

 

- advertentie - 

Benieuwd naar onze reis door de jaren heen? Bekijk onze tijdlijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button