Cultuur

Lezing Erik Ader over Israël – Palestina in kerk Oostwold op 8 oktober

- advertentie -

Oostwold – Erik Ader groeide op in Drieborg, als zoon van ds. Ader die in de oorlog in verzet kwam en zich inzette voor Joodse landgenoten wat hij met zijn leven moest bekopen. Na de oorlog zette diens vrouw, Eriks moeder, zijn levenswerk voort. Haar boek “Een Groninger pastorie in de storm” kreeg grote bekendheid.

- advertentie -

Als diplomaat werkte Erik Ader lange tijd in het Midden-Oosten. Erik keerde na zijn pensionering terug naar het Groninger land. Hij schreef het boek “Oorlogen & oceanen” over zijn familie en eigen leven en over zijn veranderde visie op het conflict tussen Israël en de Palestijnen. In zijn meest recente boek “Kinderen van Amalek” gaat hij daar uitgebreid op in.

In zijn lezing zal hij op al deze drie boeken dieper ingaan en ook zijn licht laten schijnen op de actuele situatie, een jaar na het uitbreken van de oorlog in Gaza.

De lezing wordt gehouden in de protestantse kerk te Oostwold, Goldhoorn 8 en is vrij toegankelijk. Aanvang 19.30 uur. Er is gelegenheid tot een vrije gift bestemd voor de Palestinian Medical Relief Society. Boekhandel Bruna Nieborg uit Winschoten verzorgt de boekentafel.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button