Sport

WHSC sluit seizoen af met sterke overwinning op Northern Stars

- advertentie -

Leeuwarden – Op een frisse septemberochtend stond het honkbalteam van Winschoter Honk- en Softbalclub WHSC klaar voor hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Northern Stars in Leeuwarden. Met verrassende uitslagen in de afgelopen weken, streden de teams voor de vierde plek in de eindstand van de competitie. WHSC vertrok met 11 spelers en een duidelijke missie: winnen.

- advertentie -

De wedstrijd begon goed voor WHSC, dat direct druk wist te zetten in de eerste slagbeurt. Martin opende het spel met een bal die slecht werd verwerkt door het veld van de Stars, waardoor hij het tweede honk bereikte. Bart volgde met een verre tik in het buitenveld, wat Martin binnenbracht voor de eerste run van de wedstrijd. Met twee uit en een honkloper op het derde honk, was het Alex die dankzij een fout van de korte stop Bart over de thuisplaat sloeg. De eerste inning eindigde in een comfortabele 2-0 voorsprong.

Martin’s dominantie op de heuvel
Martin op de heuvel bewees een sterke troef te zijn voor WHSC. Hij stuurde de eerste slagmannen van de Stars één voor één terug naar de dugout, waarbij hij twee keer drie slag gooide. Ook in de tweede inning hield hij het hoofd koel, met behulp van zijn veldspelers. Cas maakte een slimme actie op het tweede honk, door een loper uit te schakelen die iets te enthousiast was met zijn baserunning.

De derde inning bracht opnieuw succes voor WHSC, met een run van Martin dankzij een harde klap van Bart, waardoor de stand op 3-0 kwam. Martin bleef ondertussen ongenaakbaar op de heuvel en schakelde opnieuw drie slagmannen na elkaar uit, met behulp van het sterke veldwerk van Bouke op het eerste honk en Cas op het tweede.

WHSC houdt druk op de ketel
In de vijfde inning wisten de Stars weer enkele honken te stelen, maar ze konden het solide pitchwerk van Martin niet doorbreken. Met drie uit via drie slag eindigde de inning zonder verdere schade. Hoewel WHSC in de vierde en vijfde inning moeite had om runs te scoren, bleef de verdediging ijzersterk.

In de zevende inning wisten Bouke en Alex belangrijke honken te stelen, waarna Kevin met een basehit twee runs binnensloeg, wat de stand op 5-0 bracht. Met de klok die langzaam richting het einde van de wedstrijd tikte, moest WHSC alleen nog hun voorsprong verdedigen in de laatste slagbeurt van de Stars.

- advertentie -

Spanning tot het einde
De Northern Stars maakten in hun laatste slagbeurt nog twee runs, waardoor de spanning toenam. Maar Martin bleef kalm en gooide zijn vijftiende (!) strikeout van de wedstrijd, waarna Bart de laatste vangbal in het midveld maakte. Met een eindstand van 5-2 sloot WHSC het seizoen af met een overtuigende overwinning.

- advertentie - 

De spelers van WHSC kijken terug op een sterk seizoen en kunnen tevreden zijn met hun vierde plek in de competitie. “Het was een heerlijke wedstrijd en we hebben prima genoten,” aldus de spelers na afloop.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button