Sport

Westerlee pakt punt tegen titelkandidaat HSC

Westerlee – Op een wisselvallige zaterdag werd er onder op dat moment stralende zon afgetrapt om iets na 14:30 in Westerlee voor de wedstrijd tussen Westerlee en HSC. HSC uit Sappemeer bestaat al 125 jaar en won vorige week met maar liefst 24-0 van vvSETA. Westerlee moest zijn meerdere erkennen in vvHarkstede.

Westerlee in de volksmond ook wel het andere oranje genoemd begon fel aan de wedstrijd. De bezoekers uit Sappemeer vonden dit lastig en waren daardoor rommelig in hun spel. De scheidsrechter moest er ook kort op zitten. Bauke Haarsma van Westerlee kreeg al na 5 minuten een gele kaart zodat gelijk duidelijk was tot hier en niet verder.

Eerste goal van HSC
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, het spel ging op en neer. Beide teams leden vaak onnodig balverlies en wisten elkaar daardoor goed onder druk te zetten. HSC kwam op voorsprong door een standaardsituatie. Na een dik half uur spelen kwam een corner precies op het hoofd van de volledig vrijstaande Martijn Lambeck, deze stuurde de bal zo langs alles en iedereen en de bezoekers kwamen op 0-1.

Westerlee bleef strijden en door goed combinatiespel wisten ze meermaals voor de goal van HSC op te duiken. HSC bleef gevaarlijk met counters, maar de thuisploeg had hier een goed antwoord op. Uiteindelijk kwam het andere oranje vlak voor rust langszij via Bauke Haarsma, deze werd voor de goal gezet door Danny Jager en Haarsma haalde verwoestend uit. Het was wachten op het rustsignaal maar er kwam maar liefst 11 minuten bij in de eerste helft. Beide teams waren echter toe aan de thee. In deze 11 minuten was het spel van beide kanten zeer rommelig en er werd ook niet gescoord. Ruststand 1-1

Beide teams wisselden in de rust, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Beide teams hadden moeite de bal in de ploeg te houden. HSC leek toch aan het langste eind te trekken. Na zo’n 25 minuten in de tweede helft werd wederom Martijn Lambeck gevonden. Deze bedacht zich niet en zette de bezoekers weer op voorsprong. De thuisploeg kon de achtervolging weer inzetten. Enkele minuten later was het weer gelijk. Mark Mollema wist met een puike voorzet Danny Jager te vinden. Jager die deze zomer overkwam van THOS treedt bij Westerlee in de voetsporen van zijn vader en oom die ook de kleuren van Westerlee in het verleden verdedigden. Maar door de geweldige voorzet maakte hij zo met zijn hoofd zijn eerste competitiegoal voor Westerlee. 2-2

In de laatste minuten was het wederom een wedstrijd met veel balverlies. HSC werd iets sterker, en kreeg kansen om aan te vallen. Maar de tank bij HSC was ook leeg. Beide teams verspeelden elke bal die ze naar voren wilden spelen. Ook in de tweede helft was er veel blessuretijd. Ditmaal had de scheidsrechter 8 minuten gevonden om bij te tellen. In deze minuten mocht reservekeeper Dano de Vries nog invallen als veldspeler door de vele blessures bij Westerlee. Maar het punt werd door de thuisploeg over de streep getrokken.

Trainer Eedriss Taraki van Westerlee roemde vooral de teamprestatie: “Als team willen we hard voor elkaar werken. We gingen ten opzichte van vorige week veel beter om met de kansen die we kregen. Hierdoor wisten we twee keer terug te komen van een achterstand. Doordat we bleven strijden haalden we een verdiend punt tegen misschien wel de titelkandidaat.”

HSC was minder blij; “We verliezen vandaag 2 punten. Er had een overwinning ingezeten. We zijn te onrustig en blijven niet voetballen. We spelen het gewoon niet goed uit, gaan de lange bal hanteren en de tegenstander ging hier gewoon goed mee om.”