Op stap

Jongerencentrum ’t Schienvat Jong & Oud feestelijk geopend

- advertentie -

Finsterwolde – Afgelopen zaterdag werd jongerencentrum ’t Schienvat opnieuw geopend. Drie jaar geleden stopte de subsidie en moest noodgedwongen de deuren worden gesloten. Dit tot groot onbegrip van omwonenden en de inwoners van omliggende dorpen. De heropening werd feestelijk gevierd met activiteiten voor jong en oud.

- advertentie -

De nieuwe bewoners van het pand, Peter en Denise Hazelhof, kregen toch de kriebels om iets nieuws op te zetten. Met een gezin van zeven kinderen in verschillende leeftijden zagen ze hoe de coronaperiode hun kinderen sociaal gezien veel te kort deed. “Tegenwoordig zit de jeugd voornamelijk op hun smartphone of achter games. Er wordt weinig voor hen georganiseerd,” zegt Peter Hazelhof.

De vraag bleef: hoe organiseer je activiteiten voor de jeugd? Een jaar geleden kwamen Peter en Denise op het schoolplein in contact met Amber Keiserie, een oude bekende van ’t Schienvat. Amber heeft in het verleden al meerdere activiteiten voor het jongerencentrum georganiseerd en zelfs een actiecomité opgericht om het centrum te behouden. Hoewel dat initiatief destijds mislukte, was ze meteen enthousiast toen ze hoorde van het idee van de Hazelhofs. Samen gingen ze aan de slag met plannen maken.

Vergunningen en plannen
Nu, een half jaar later, hebben ze de benodigde vergunningen binnen om weer activiteiten te mogen organiseren voor de jeugd. Ze besloten de naam van de jeugdsoos te behouden, maar in een nieuw jasje te steken: ’t Schienvat Jong & Oud.

De activiteiten richten zich op jongeren van 4 tot 12 jaar en zullen vanaf september 2024 elke woensdag plaatsvinden in het vertrouwde pand.

Kinderdisco’s en ontmoetingsavonden
Amber Keiserie vertelt enthousiast: “We willen de kinderdisco’s weer opstarten op vrijdagavonden. Daarnaast willen we twee keer per maand op zaterdagavonden een ontmoetingsplek creëren voor oudere jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Het is belangrijk dat jongeren elkaar weer ontmoeten en een veilige, gezellige plek hebben.”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button