Gemeente

Echtpaar Ganzevoort-Oosterheerd viert 60-jarig huwelijksjubileum

- advertentie -

Beerta – Woensdag vierde meneer Ganzevoort (84) en mevrouw Oosterheerd (80) uit Beerta hun 60-jarig huwelijksjubileum. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal bracht loco-burgemeester Ger Klein een persoonlijk felicitatiebezoek namens de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Het echtpaar leerde elkaar al op jonge leeftijd kennen in Lutjegast, binnen hun vriendenkring. Hoewel hun relatie vroeg begon, zagen ze elkaar in de beginjaren niet vaak. Meneer Ganzevoort trad namelijk als beroeps in dienst bij de marine, wat hem zes jaar lang veelal naar het buitenland bracht.

Na hun huwelijk woonden ze aanvankelijk in bij het hoofd van een basisschool. Het stel kreeg drie kinderen, en mevrouw Oosterheerd werkte jarenlang in de kinderopvang. Inmiddels genieten ze samen van hun uitgebreide familie, met vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Sportief en betrokken
Mevrouw Oosterheerd, die bekendstaat als de sportiefste van het stel, heeft veel aan sport gedaan. Ze heeft jaren getennist, gevolleybald en gezwommen. Zwemmen doet ze nog altijd met veel plezier, een paar keer per week in Zwembad de Hardenberg.

Meneer Ganzevoort werkte tot zijn 23e bij de marine en begon daarna een loopbaan als CV-monteur. Tegenwoordig is hij dagelijks te vinden op de boerderij van zijn kleindochter, waar hij helpt. Het echtpaar woont sinds vijf jaar in Beerta in een woonhuis op het erf van de boerderij. Dit nadat ze hun huis in Grijpskerk hebben verkocht omdat ze zoekende zijn naar een seniorenwoning in dezelfde plaats en hun vorige woning te groot werd.

Dankbaar en gezond
Beiden komen uit grote families, elk bestaande uit 11 kinderen, waarvan 8 meisjes en 3 jongens. Ze zijn nog altijd gezond en erg dankbaar daarvoor. “Elkaar de ruimte geven,” is volgens hen het geheim voor een lang en gelukkig huwelijk.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button