Algemeen

Nieuwbouw uitbreiding Campus Dollard College nu een feit

- advertentie -

Winschoten – Al drie weken krijgen leerlingen les in de uitbreiding van het nieuwe schoolgebouw van de Campus Dollard College aan de P.C. Hooftlaan, maar vandaag hebben wethouders Erich Wünker en Jurrie Nieboer deze school officieel geopend. Er zijn 9 extra lokalen voor de profielen Economie & Ondernemen en Dienstverleningen & Producten.

- advertentie -

Dit betekent dat er ruimte is ontstaan voor maximaal 240 leerlingen. Deze ruimte was hard nodig, sinds de samenvoeging van het vmbo in Winschoten, naar aanleiding van de fusie van het Dollard College en Ubbo Emmius.

(lees verder onder de foto)

Profielen
Teamleider Marjolein Boels: “Alle vmbo leerlingen van de klassen 3 en 4 vanuit verschillende onderwijslocaties krijgen nu les in dit nieuwe gebouw. Naast de gewone lessen, bieden wij ook ‘profielen’ aan als profiel ‘groen’, economie & ondernemen, techniek, maar ook horeca, waar ook bakken onder valt. Ook dienstverlening & producten, voor theater en sport, ja, wij bieden van alles aan”.

Anka Noorda (vestigingsdirecteur): “Wij zijn heel erg blij met dit gebouw. Het lijkt ook erg veel op de hoofdgebouw, dezelfde stenen en ook de vorm van de zijvleugel van het gebouw. Het was een opdracht met een planning voor één jaar en ik heb menig collega gesproken die zeiden van ‘Anka, dat geloof je toch zelf niet!’. Het is gelukkig ook gerealiseerd.”

- advertentie -

“Wij zijn nu heel blij, dat wij eindelijk alle beroepsonderwijs-groepen op één plek hier in Winschoten vorm kunnen gaan geven. De school is al in gebruik, maar het is nog niet helemaal ingericht. Er hangt nog niet zo veel aan de muur, maar dat zal de komende weken wel veranderen”, zegt Anka Noorda.

- advertentie - 

Even overleggen
Wethouder Jurrie Nieboer begon zijn toespraak met een grapje richting zijn collega Erich Wünker. “Ik sta hier nu samen met mijn collega Erich Wünker, die onder andere ook gaat over de bouw van het nieuwe stadhuis en toen dacht ik bij mij zelf, misschien moeten wij toch even in overleg met de school, hoe ze dat binnen de gestelde termijn hebben gerealiseerd”.

“Het is mega belangrijk voor onze omgeving dat dit tot stand is gekomen. Als onderwijs wethouder ben ik ontzettend blij met dit centrum zoals het er nu staat. Alle beroepen op één plek en het wordt een mooi onderwijs centrum. Een ander punt is het veiligheidsbeleid rond de jongeren en daar hebben wij op dit moment veel mee te stellen”.

“Wij zeggen ook altijd dit is geen taak alleen van de gemeente, dat moeten wij ook samen met de scholen doen. En ik kan rustig stellen dat de afgelopen twee jaar dat wij hier samen enorme stappen mee hebben gemaakt. Er gebeurt veel op de scholen, maar veelal ook daarbuiten en wij beginnen het nu langzamerhand een beetje onder controle te krijgen”, aldus Jurrie Nieboer.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button