Op stap

Nieuwe Kuier en Keuvel kalender

- advertentie -

Oldambt – Er is een nieuwe wandelkalender “najaar en winter 2024” gemaakt voor de periode september t/m 6 januari 2025.

- advertentie -

De meeste wandelingen zijn 4 á 5 kilometer en duren 60 tot 75 minuten. We wandelen in een rustig tempo zodat iedereen mee kan doen. Na afloop is er koffie of thee (mits verkrijgbaar). Iedereen is welkom, aanmelden is
niet nodig en meedoen is gratis!

Regenachtig weer en benieuwd of de wandeling doorgaat? Kijk op de Facebookpagina van Sociaal Werk Oldambt of stuur een Whatsapp naar 06 11 90 28 81 (Jenny) of bel 0597 – 421 833 (Boschpoort).

Tip: draag stevige en waterdichte (wandel-)schoenen.

Dinsdag 24 september om 13.00 uur vertrekt de wandeling bij Sporthal De Rietkraag aan de Binnenlanden 52 in Oostwold. De Educatieboerderij Nieuwlandse Akker vertelt over de activiteiten. Samen lopen we naar het pompoenenveld aan de Hunningaweg. Voor op de agenda: Op 12 en 13 oktober zijn hier de pompoen plukdagen en is er een markt.

Donderdag 3 oktober om 13.00 uur start de wandeling bij de parkeerplaats aan de Eikenschans (ingang tegenover de Chinees) in Beerta. Hemmie gaat ons voor op een rondje door Reiderwolde. Reiderwolde is een verdronken dorp en tegenwoordig een prachtig natuurgebied tussen Beerta, Finsterwolde en Blauwestad.

Dinsdag 8 oktober om 10.00 uur gaan we met Anja op zoek naar paddestoelen. We gaan op pad in het Midwolderbos. We verzamelen op de parkeerplaats tegenover de Ennemaborg, Hoofdweg 100 Midwolda.

- advertentie - 

Woensdag 16 oktober om 13.00 uur start de wandeling bij de kerk aan de Hoofdweg 18 in Nieuw Beerta. Zoals altijd is Loes onze “Nij Beertster” gids. De naam van deze herfstwandeling is Klaaikloet’nloop.

Woensdag 23 oktober om 13.30 uur wandelen we in Scheemda. We vertrekken bij De Esbörg, Esbörgstraat 16. Net als de wandeling van 3 oktober werd de wandeling in Scheemda eerder afgelast door slecht en regenachtig weer. Hopen dat onze gids Chris Kraster nu wel alles kan vertellen over vroegere tijden in Scheemda.

Donderdag 31 oktober om 13.00 uur verzamelen we bij de jachthaven in Midwolda. De jachthaven zit aan Strandweg 1 in Midwolda (Strand Noord Oldambtmeer). Gids Ruurd neemt ons mee op een rondje Midwolda. Havenmeester Thijs Huisman vertelt over de haven en toevallig is het vandaag de laatste dag van het vaarseizoen!

Dinsdag 5 november om 13.00 uur start de wandeling bij Sportpark Lubbert Bruins aan de Oudedijk 2 in Drieborg. Het sportpark is de thuisbasis van de voetbalelftallen van sv Drieborg. Loes leidt ons door het dijkdorp Drieborg; een dijk van een dorp!

Donderdag 14 november om 10.00 uur start de wandeling bij de Kinderboerderij, Bovenburen 96 in Winschoten. O.l.v. Aartjan lopen we door het Stadspark. Het stadspark is 70 hectare groot waarvan 6 hectare bestaat uit water. Het park bestaat uit twee gedeelten. Het zuidelijk deel werd aangelegd in 1963 en het noordelijk deel tussen 1976 en 1978.

Donderdag 21 november om 10.00 uur verzamelen we bij dorpshuis ’t Trefpunt, Hoofdstraat 60 Nieuwolda. De dorpsgids neemt ons mee op een rondje door en om het dorp. Nieuwolda, op ’t Gronings Nijwol, heette vroeger Midwolderhamrik en was van 1808 tot 1990 een zelfstandige gemeente. Het dorp ligt aan de rand van de Dollardpolders en is in de 16e eeuw ontstaan.

Donderdag 28 november om 13.00 uur start de wandeling bij Party Centrum Finnewold, Hoofdweg 110 Finsterwolde. Jantje neemt ons mee op een wandeling door “Finnerwol”, ook tot 1990 een zelfstandige gemeente. Van oorsprong een nederzetting voor veenontginning, mogelijk gesticht in de 10e of 11e eeuw. Ooit een dorp aan het water want in 1839 werd gesproken over 150 garnalenvissers die met vangkorven het wad opgingen.

Woensdag 4 december om 14.00 uur begint de wandeling De Blauwe Schuit vanuit De Boschpoort, Boschplein 2 Winschoten. Stadsgids Koos Akkerman leidt ons langs locaties die Joodse verhalen en verhalen over het (kunstenaars) verzet herbergen. De Blauwe Schuit geeft tijdens WOII, buiten het zicht van de bezetter, 40 werken uit. De verhalen zijn gekoppeld aan deze Chassidische Legenden.

Dinsdag 10 december om 13.00 uur starten wij bij De Akkerschans, Bunderweg 14 in Bad Nieuweschans. Harm-Arend leidt ons door de vesting. Deze werd aangelegd in 1628 en kreeg de vorm van een vijfhoek met bastions omgeven door wallen en een gracht. O.a. de Hoofdwacht uit 1631, Garnizoenskerk uit 1751 en oude synagoge staan in de vesting.

Dinsdag 17 december om 13.00 uur start de wandeling bij MFC De Hardenberg, De Hardenberg 5 in Finsterwolde. Ruurd neemt ons mee voor een wandeling langs natuurgebied de Tjamme en door het dorp Beerta.

Maandag 6 januari om 13.00 uur start de wandeling bij de Kerk, Hoofdweg 18 in Nieuw Beerta. In dit nieuwe jaar heeft Loes een heuse Nijjoarskuier voor ons in gedachten! Na afloop drinken we koffie en thee in de kerk.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button