Algemeen

Succesvolle Wereld Alzheimer Dag in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Ook dit jaar was er landelijk aandacht voor de Wereld Alzheimer Dag, zo ook in Winschoten. Het thema van dit jaar, ‘Samen in Beweging’, stond centraal tijdens de activiteiten die plaatsvonden op het Israelplein.

- advertentie -

Met een programma vol muziek, dans en informatieve sessies, was het evenement een groot succes. Van 13.00 tot 15.00 uur genoten de aanwezigen van livemuziek door Cessybon. Het doel van de dag, namelijk het bevorderen van een actieve leefstijl die een positieve invloed kan hebben op de hersengezondheid, werd op speelse wijze onderstreept.

De vrijwilligers van Alzheimer Nederland zorgden ervoor dat het publiek ook inhoudelijk werd voorzien van waardevolle informatie. Diverse professionals waren aanwezig om vragen te beantwoorden over dementie en de mogelijkheden om hiermee om te gaan. Naast de activiteiten konden bezoekers onder het genot van een kop koffie met iets lekkers in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen en zorgverleners.

Het evenement trok veel belangstelling uit de omgeving en benadrukte nogmaals het belang van bewustwording rond dementie, zeker gezien de toename van het aantal mensen dat getroffen wordt door de ziekte. Op dit moment hebben ruim 300.000 mensen in Nederland dementie, en naar verwachting zal dit aantal in 2040 zijn gestegen naar meer dan een half miljoen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button