Algemeen

Rotary Winschoten schenkt innovatieve vuilopruimers

- advertentie -

Winschoten / Leer – Dankzij een schenking van Rotary Club Winschoten (RCW) gaan havens in Oldambt als eerste locaties in Nederland gebruik maken van de innovatieve vuilopruimer DPOL. Dit is een water schoonmaak robot die drijvende verontreiniging zoals plastic of afval kan verwijderen uit water.

- advertentie -

Freerk Potze overhandigde de machines namens de Rotary aan havenmeesters Thijs Huisman (o.a. jachthavens Blauwestad) en Erwin Postema (o.a. jachthaven Winschoten). De overhandiging vond vandaag ( World Clean Up Day) plaats in de haven van Winschoten.

Puzzelactie
De Rotaryclub Winschoten (RCW) heeft de schoonmaakrobots aangeschaft van de opbrengst van de verkoop van puzzels onder het motto ‘ Samen puzzelen voor schoon water’. Een project dat opgezet is door RCW om het initiatief van Stichting End Plastic Soup te ondersteunen. De Rotary in Leer haakte aan bij deze puzzelactie en heeft van de opbrengst eveneens DPOL’s aangeschaft voor het schoonhouden van havens in hun omgeving.

Eerste gebruik in Nederland
Vanwege het feit dat de machines voor het eerst gebruikt gaan worden in Nederland, was ook de ontwikkelende firma van de DPOL, Ekkopol, bij de overhandiging aanwezig. Medeoprichter Geoffroy de Kersauson kwam hiervoor speciaal vanuit Frankrijk naar Winschoten. De robots verzamelen dag en nacht allerlei vervuilende stoffen uit het water. Ze worden al op verschillende plekken ter wereld gebruikt, maar dus nog niet eerder in ons land.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button