Weerbericht

Nazomerweer komt zondag ten einde

- advertentie -

De Bilt – Het fraaie nazomerweer komt zondag ten einde. Zaterdag belooft nog een warme en zonnige dag te worden met maxima van 22-25 graden. Zondag is het ook nog warm met 20-23 graden, maar dan neemt de bewolking toe en stijgt vanuit het zuiden de kans op buien. Dit vormt het begin van een wisselvalligere en frissere periode.

- advertentie -

Zaterdag schijnt de zon uitbundig en wordt het 22 graden aan zee tot lokaal 25 in het zuiden en oosten. Daarmee kan het in het oosten en zuiden van het land nog één keer zomers warm worden. Er staat daarbij slechts een zwakke tot hooguit matige oostenwind, waardoor het nog wat warmer aanvoelt. Ideaal weer om nog eens lekker te zonnen of buiten te eten. Na zonsondergang daalt de temperatuur wel snel onder 20 graden en is een jas wel nodig.

Weersomslag op eerste dag astronomische herfst
Zondag komt het fraaie nazomerweer geleidelijk ten einde. De dag begint nog wel met zonnige perioden, maar regionaal kan ook wat mist voorkomen. Vooral in het oosten van het land is hier kans op. In het zuiden komen gelijk al vrij veel wolkenvelden voor. In de middag wordt de bewolking vanuit het zuiden dikker en stijgt in het zuiden en zuidwesten de kans op enkele buien. Om 14:44 uur begint de astronomische herfst en het weer past zich daar dus gelijk op aan.

Het wordt zondag nog wel een warme dag met maxima van 20-23 graden en er staat weinig wind. De temperatuur ligt dus nog altijd boven de normale waarde voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het eind september overdag een graad of 18.

In de avond breiden de buien zich nog wat uit over de zuidwestelijke helft van het land. Dat is de voorbode voor een wisselvallige week, waarin de middagtemperatuur daalt naar 17 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button