Op stap

Tellerlicker festival in een nieuwe opzet en moet inspiratiebron zijn voor jongeren

- advertentie -

Winschoten – Een avond zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt….zo omschrijft organisator Sander Koning de avond van het Tellerlicker festival op zaterdag 5 oktober in Cultuurhuis De Klinker. Geen traditionele Tellerlikker, maar een totaal nieuw concept, meer gericht op jongeren, en met een nieuwe naam Tellerlicker.

- advertentie -

Klinker directeur Robert Bangma heeft Sander Koning de vrije hand gegeven met de organisatie van dit jaarlijks terugkerend evenement dit jaar met een rauw randje. Cultuurhuis De Klinker wordt zaterdag 5 oktober compleet overgenomen vanaf 15:00 uur met muziek, workshops, street art en nog veel meer.

Creativiteit
In de namiddag kun je je creativiteit loslaten tijdens een workshop of lezing, maar ’s avonds? Dan gaat het dak er écht af. Drie podia vol live bands en artiesten zorgen ervoor dat dit een avond wordt zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt.

Met acts zoals Ploegendienst, Taxi Taxi, Shoom, Cashmyra, JÓRMA, Ramspore, Gaja Caruso, Stagebræker, Videobstrds en Schau Schau, een line-up die veel punk invloeden kent. JÓRMA en Gaja Caruso worden gepresenteerd door STORMRAM, het platform dat nieuwe Noordelijke theatermakers op de kaart zet.

Muziekfestival
Sander Koning: “Vanuit De Klinker is mij gevraagd om het festival op te pakken met duidelijk het verzoek om iets meer voor het jongere publiek te willen maken. Toen dacht ik om er een echt muziekfestival op poten te zetten met nationale, maar ook lokale bands, dit om de lokale jeugd meer te inspireren, nieuwe dingen te laten zien etc.”

“Wat ik heel belangrijk vindt is dat wij hier bands neerzetten die niet direct uit de regio komen, zoals dat bij vorige edities wel het geval was. Wij hebben natuurlijk wel een paar lokale bands, die ik ook begeleid en adviseer, maar om een breder spectrum te krijgen is ook een landelijk bekend band als Ploegendienst gecontracteerd. Deze formatie speelt Nederlandstalige hardcore punk”, zegt Sander.

- advertentie -

Dans
Naast al dit muziekgeweld staan er ook twee dansacts op het programma. Deze komen uit Stormram, een initiatief om jonge makers de theaters in te helpen. Dit zijn Jórma en Gaja Caruso. “Stormram is een platform die jonge makers een plek kan geven, maar voor de jonge makers uit Winschoten en omgeving zijn zij ook weer een inspiratie en ik hoop dat dit een leuke wisselwerking wordt”, zegt Sander.

- advertentie - 

Ook zijn er voorafgaand aan het grote muziekfestival zijn er ’s middags ook nog twee workshops te volgen. Gaja Caruso gaat een dansworkshop geven en Hugo Engwerda gaat een punk-graffiti workshop geven. De gemaakt ontwerpen worden op het Klinkerplein op doek gespoten, en deze worden dan later opgehangen achter de podia als decor.

Vier podia
Er komen vier podia, de grootste in de grote zaal, maar dan achterstevoren. Dus het publiek zit niet in de zaal, maar staat op de stagevloer en het podium waarop de bands spelen staat  op de rand, met de rug naar de zaal. Dan is er de kleine zaal, de zaal de Koperen Kees en tenslotte een ruimte waar nog niet veel bands hebben opgetreden is het Loading Dock

Voor meer informatie kun je terecht op de site van De Klinker www.indeklinker.nl en kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button