Algemeen

De Meentschool supertrots op hun nieuwe tuin

- advertentie -

Winschoten – Ruim een jaar geleden is er een begin gemaakt met het aanleggen van een schooltuin bij de Meentschool (V)Speciaal Onderwijs aan de Grintweg 70. Toen was het één groene wildernis, maar daar is nu niets meer van over. Het is een ‘gelikte’ tuin geworden, die samen met de gemeentelijke groenvoorziening is ontwikkeld. En om dit financieel mogelijk te maken hebben vele bedrijven dit project ondersteund.

- advertentie -

Gisteren, woensdag 19 september, heeft eind van de middag wethouder Jurrie Nieboer deze mooie tuin officieel geopend. Jurrie Nieboer: “Het is een mooie samenwerking tussen deze school en de gemeentelijke afdeling groenvoorziening, dat naast deze school is gevestigd hier aan de Grintweg.”

“Zo vinden er het hele jaar door uitwisselingen plaats, waardoor leerlingen een stage/werkplek hebben in de groenvoorziening en hier ook professionele begeleiding krijgen en op onze beurt helpen wij dan mee met het opzetten en voor een deel begeleiding en onderhoud aan deze tuin. Ook het bedrijfsleven is onmisbaar geweest voor de financiële ondersteuning”, zegt Jurrie Nieboer.

Gecombineerde tuin
Het is een gecombineerde tuin geworden, met mooie bloemen en planten, maar daarnaast worden er ook groeten geteeld. Allemaal mooie perken, omzoomd met betonnen randen. Een kas met veel tomatenplanten en natuurlijk een schuur waar het materiaal ligt opgeslagen. Ook zijn er een aantal grote kweektafels beschikbaar.

Waar het vroeger één grote wildernis was, is nu een heel mooi gazon aangelegd. “Daar hebben wij een mooi plan voor bedacht om aan het begin van een nieuw schooljaar met de leerlingen een nacht met tenten te bivakkeren”, zegt directrice Alie Stuut.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button