Algemeen

Op 9 oktober start vanuit Finsterwolde een fietstocht om lekker fit te blijven

- advertentie -

Oldambt –  Vanuit MFC De Hardenberg gaat op 9 oktober  een Groepsfietstocht Finsterwolde van start. Deze wordt georganiseerd door Verkeerswijzer Groningen in samenwerking met de gemeente Oldambt en ‘Doortrappen’. Doortrappen Groningen helpt je om fit en veilig te kunnen blijven fietsen.

- advertentie -

Fietsen is fijn! Want door te fietsen blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt. Zo blijf je fit en veilig fietsen tot je 100ste!

Menselijk gedrag
Jaarlijks komen er in de provincie Groningen gemiddeld twintig mensen om in het verkeer. Ongeveer 350 komen met letsel in het ziekenhuis terecht. Veel ongelukken komen door menselijk gedrag. Bijvoorbeeld omdat we even op onze telefoon kijken, te hard rijden of zonder fietsverlichting op de fiets stappen.

Om inwoners van Groningen bewust te maken van hun eigen verkeersgedrag, voeren overheden, politie, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in Groningen campagnes. Dat doen ze onder de noemer Verkeerswijzer Groningen.

De fietstocht in Finsterwolde begint om 13:00 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met beweegcoach Lonneke Jansen via mail: l.jansen@hvdsg.nl of www.verkeerswijzergroningen.nl/oldambt

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button