Gemeente

De heer Molenkamp blaast 103 kaarsjes uit

- advertentie -

Winschoten – Voor de vierde keer op rij brachten we woensdagmiddag een bezoek aan de heer Molenkamp in Winschoten. De oudste inwoner van de gemeente Oldambt is afgelopen dinsdag 103 geworden. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema kwam persoonlijk langs om de jarige te feliciteren.

- advertentie -

Op de vraag wat het geheim is achter zijn indrukwekkende leeftijd, antwoordt Harm Molenkamp resoluut: “Gewoon leven. Het leven is net een loterij; de een heeft geluk, de ander niet.” Stress lijkt weinig grip op hem te hebben, wat volgens hem ook bijdraagt aan zijn hoge leeftijd. Opvallend is dat hij nog altijd zelfstandig woont en zelfs de trap op kan. “Ik ben erg gehecht aan mijn huis, hier wil ik absoluut niet weg,” voegt hij toe.

Ondersteuning uit zijn omgeving
Hoewel hij zelfstandig is, krijgt meneer Molenkamp de nodige hulp. Zijn dochter Lucie en schoonzoon Pieter staan voor hem klaar, evenals behulpzame buren en de thuiszorg. Zijn gezondheid is over het algemeen goed, alleen zijn gehoor laat te wensen over. Maar ondanks deze beperking blijft hij zich redden in zijn vertrouwde omgeving.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Een echte ‘Sodommer’
De heer Molenkamp is geboren aan de Bovenburen in Winschoten en heeft altijd een sterke band met de stad behouden. Waar vroeger de tuin van zijn ouderlijk huis lag, staat nu zijn eigen woning, waar hij al 56 jaar woont. Voor die tijd woonde hij een periode aan de van Kinsbergenlaan, maar altijd in Winschoten. “Ik ben een echte ‘Sodommer’,” vertelt hij trots.

Huisschilder van beroep
In zijn werkzame leven verdiende de heer Molenkamp de kost als huisschilder. Vele woningen in Winschoten kregen dankzij hem een frisse verflaag. “Oud worden valt niet altijd mee. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Op zo’n hoge leeftijd verlies je veel dierbaren: familie, vrienden. Er is bijna niemand meer,” deelde hij vorig jaar.

Zoals inmiddels traditie is, werd de verjaardagsfoto weer in zijn voortuin gemaakt. Hoewel het lopen moeizaam gaat, stond meneer Molenkamp erop dat de foto buiten zou worden genomen.

- advertentie - 

Lees ook:
Felicitaties voor 101-jarige de heer Molenkamp
De heer Molenkamp blaast 102 kaarsjes uit

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button