Weerbericht

Weekendweer: meeste zon op zaterdag, nazomerweer op komst

- advertentie -

Landelijk – Het wordt een droog weekend met een mix van wolken en zon. De meeste zonuren zijn weggelegd voor zaterdag. Het is nog steeds aan de koele kant met maximaal 18 of 19 graden. Na het weekend krijgen we een periode met nazomerweer. De temperatuur loopt op naar ruim 20 graden en de zon zal veel schijnen.

- advertentie -

Vrijdag komt nog een aantal buien voor, maar deze buien zullen minder intensief zijn dan voorgaande dagen. Daarnaast zijn er ook lange droge perioden waarin de zon goed doorbreekt. Het wordt maximaal 16 of 17 graden.

Meeste zon op zaterdag
Zaterdag wordt een vriendelijke septemberdag met een mix van wolken en zonnige perioden. Naast stapelwolken komen ook wat sluierwolken voor. De middagtemperatuur ligt met maxima rond 18 graden een fractie hoger dan voorgaande dagen, maar hiermee is het nog steeds wel wat frisjes voor september. De wind is matig uit het noordwesten, 3 of 4 Beaufort.

Zaterdagavond lost de stapelbewolking op en er komen brede opklaringen voor. Vanuit het westen drijven wel sluierwolken het land binnen. Tijdens de nacht naar zondag koelt het tijdens opklaringen af naar 5 tot 7 graden. In de kustgebieden komt de minimumtemperatuur een aantal graden hoger uit.

Zondag blijft het ook zo goed als droog. De zon heeft het wel iets lastiger dan op zaterdag, maar desondanks zal de zon zeker te zien zijn. Het wordt 19 graden.

Nazomerweer op komst!
Maandag kan soms een lichte bui vallen, maar daarna breekt een periode met droog en zonnig nazomerweer aan. De wind draait naar het oosten tot noordoosten en de temperatuur loopt op naar 20 tot 24 graden.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button