Algemeen

Nobian organiseert Open Dag in Heiligerlee op zaterdag 21 september

- advertentie -

Heiligerlee – Sinds de jaren vijftig wint Nobian in Heiligerlee op een verantwoorde en veilige manier zout. Wilt u meer over het zoutwinproces in Heiligerlee te weten komen? Of wilt u juist een keer in een zouthuisje of pompstation kijken? Nobian opent op 21 september de deuren van haar productielocatie aan de Tranendallaan 17 in Westerlee. U bent van harte welkom om tussen 10:00 en 15:00 uur langs te komen.

- advertentie -

Daar vertellen medewerkers van Nobian onder andere over hoe zoutwinning werkt, wat het werk op de productielocatie inhoudt en waarvoor het zout gebruikt wordt. Ook de ZoutExpress is aanwezig. Hier kunnen bezoekers leren over de geschiedenis van het zout en proefjes doen.

Bustour naar Chemie Park Delfzijl

Vanuit Nobians productielocatie in Heiligerlee gaat tijdens de Open Dag ook twee keer een bus naar het Chemie Park Delfzijl. Bezoekers hebben de mogelijkheid om vanaf Heiligerlee met de bus mee te gaan en meer te weten te komen over de verdere verwerking van het zout op het Chemie Park.

De bus vertrekt om 10:00 uur en om 13:00 uur. Om verzekerd te zijn van een plek in de bus, kunnen bezoekers zich voor een van de vertrektijden online aanmelden: eds2.mailcamp.nl/page/open-dag-zoutwinning-heiligerlee. De minimale leeftijd voor deze activiteit is 12 jaar.

Praktische informatie
De Open Dag vindt plaats op zaterdag 21 september tussen 10:00 en 15:00 uur op de Tranendallaan 17 in Westerlee. De ingang is te herkennen aan de beachflags die daar opgesteld staan. Er is beperkte parkeergelegenheid. Kom daarom, indien mogelijk, op een andere manier naar de Open Dag. Bijvoorbeeld met de fiets.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button