Weerbericht

Zomers weekend met zon en hoge maxima, zondag buien

- advertentie -

Landelijk – Het wordt een warm nazomerweekend. Na een bewolkte start schijnt zaterdagmiddag de zon flink en wordt het 25 tot 28 graden. Zondag komt het tot buien, maar er zijn ook droge perioden met zon. Het is minder warm met 21 tot 24 graden. Na het weekend daalt de temperatuur verder en wordt het behoorlijk wisselvallig.

- advertentie -

Zaterdag op en top nazomerweer
Na een bewolkte en mogelijk ook mistige start krijgt de zon in de loop van de dag steeds meer ruimte. De temperatuur stijgt ’s middags bij flinke zonnige perioden naar 25 tot 28 graden. Ter vergelijking: maxima rond 20 graden zijn gebruikelijk voor begin september. Waaien doet het nauwelijks uit het oosten: 2 of 3 Bft.

’s Avonds blijft het nog lang warm. Tot zonsondergang, circa 20:15 uur, is het op veel plaatsen nog 20 tot 23 graden. In het zuiden neemt de bewolking geleidelijk wel toe en later in de avond stijgt hier de kans op een (stevige) regen- of onweersbui. Waarschijnlijk komt het pas aan het eind van de avond en tijdens de nachtelijke uren tot buien, waardoor het prima weer is voor een barbecue. Wel kunnen de buien die uiteindelijk gaan vallen stevig uitpakken met kans op onweer, hagel en veel regen in een korte tijd. Tijdens de nacht naar zondag is het 16 tot 19 graden.

Zondag: ander weer
De dag begint overwegend bewolkt en verspreid over het land vallen buien. Lokaal kan hierbij wat onweer voorkomen. De meeste buien lijken weggelegd te zijn voor de ochtend. In de middag en avond overheersen de droge momenten en schijnt af en toe de zon. De maxima komen met 21 tot 24 graden een stuk lager uit dan op zaterdag. Desondanks is het nog steeds warm voor de tijd van het jaar.

Scherpe daling van temperatuur
Na het weekend waait de wind uit het westen tot noordwesten. Koelere lucht wordt naar ons land geblazen en dat gaan we na de zomerse dagen merken. Maandag wordt het nog 21 graden, daarna daalt het kwik verder naar waarden onder normaal. Daarnaast komt geregeld tot buien of regen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button