Op stap

Fête de la Nature bij De Cleyne Hortus in Nieuw Beerta

- advertentie -
Nieuw Beerta –De Cleyne Hortus uit Nieuw Beerta doet mee aan het Fête de la Nature op zaterdag 7 en zondag 8 september 2024 van 13.00 tot 17.00 uur. Dan organiseren zij de middeleeuwse tuinen. Tijdens het jaarlijks terugkerende Fête de la Nature wordt door de Hortus de Natuur en Moeder Aarde extra in het zonnetje gezet. Zij geven workshops waarbij u een heilzame zalf kunt bereiden en er zijn demonstraties ambachtelijke leerbewerking.
U kunt voorts luisteren naar Romeinse gebeden voor Moeder Aarde en alle kruiden en u hoort onder andere gedichten van Franciscus van Assisi waarin de Natuur in het middelpunt van de aandacht staat.
Zowel op zaterdag als op zondag is er levendige middeleeuwse muziek.
Alle dagen zijn koffie en thee alsook siroop, Moi, appelsap en sinaasappelsap, ijsjes, huisgemaakte boterkoek en een vruchtentaartje en enkele hartige hapjes op basis van middeleeuwse recepten tegen betaling te verkrijgen.
(verder lezen onder de foto)
TIJDEN:
– vanaf 13.00 uur inloop
– 13.30 uur, vertelling over de Natuur en Moeder Aarde met voordrachten van onder andere Romeinse gebeden en van liederen en gedichten van Franciscus van Assisi.
– 15.00 uur workshop natuurlijke zalf maken.
– doorlopende demonstratie ambachtelijke leerbewerking.
– doorlopende middeleeuwse muziek met Jantien Schaap en Martijn Versteeg (onder andere nyckelharpa en fluit/schalmei).
Bij binnenkomst wordt  € 4,-  als bijdrage in de kosten gevraagd voor het organiseren van dit evenement. De toegang is gratis voor kinderen tot 12 jaar. Hoofdweg 43, 9687 PJ, Nieuw Beerta.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button