Regionaal nieuws

Provincie investeert in sportpas voor mbo-studenten

- advertentie -

Groningen – Groninger mbo-instellingen en studentensportorganisatie ACLO slaan de handen ineen voor een sportpas voor mbo-studenten. De pas geeft laatstejaars mbo-studenten uit alle gemeenten in de provincie Groningen toegang tot het sportaanbod van de ACLO. De provincie draagt bijna € 15.000 bij aan dit project uit het Gronings Provinciaal Beweegakkoord.

- advertentie -

Het project biedt 75 laatstejaars mbo-studenten toegang tot het sportaanbod van de ACLO. Omdat binnen het mbo-onderwijs vooral in de eerste leerjaren veel sport- en beweegactiviteiten plaatsvinden, is de pas voor laatstejaars mbo-studenten.

Op dit moment hebben alleen hbo- en wo-studenten toegang tot een sportpas bij de ACLO. Met de subsidiebijdrage van de provincie zijn bijna de helft van de kosten gedekt. Projectpartners Huis voor de Sport Groningen, Alfa-College, Menso Alting, Terra MBO, Noorderpoort & Hanze dragen de overige financiële kosten.

Sport voor iedereen
Gedeputeerde Bram Schmaal vindt het belangrijk dat alle studenten gebruik kunnen maken van dezelfde sportfaciliteiten. “Als provincie willen wij iedereen stimuleren tot een actieve en gezonde levensstijl. Dit mag niet afhankelijk zijn van de opleiding die je volgt. Daarom steunen wij dit project met als doel meer studenten in beweging te brengen.”

Gronings Provinciaal Beweegakkoord
De mbo-sportpas is een project dat voortkomt uit het Gronings Provinciaal Beweegakkoord. Het is gestart met een pilot. Het project loopt tot augustus 2025. Bij de evaluatie van het project kijken de projectpartners of het wenselijk is de sportpas structureel aan te bieden.

Binnen het beweegakkoord werken provincie en 52 andere organisaties samen aan een vitale provincie. Met als doel meer sport- en beweegplezier voor alle Groningers. Meer informatie over de subsidieregeling voor projecten en initiatieven uit het beweegakkoord is te vinden op de website van de provincie Groningen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button