Op stap

Keuring van Groninger paarden op Boerenerf festival Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Op 14 september herleven oude tijden rond boerderij Hermans Dijkstra aan de rand van de Graanrepubliek. Centraal staat de kapitale herenboerderij uit 1858 met zijn enorme graanschuur omringt door een prachtige Engelse landschapstuin met slingerende wandelpaden.

- advertentie -

De gehele dag zijn de pronkkamers, de rijk versierde gangen, de authentieke stallen, schuur en karnhuis en kelderruimtes te bezichtigen. Twee keer ( 11.00 en 14.00 uur) vindt er een keuring van een twaalftal Groninger paarden plaats.

De leden van de Vereniging het Groninger Paard tonen de mooiste paarden en dat alles in een historische setting. Keurmeesters, voorbrengers en het ‘publiek’ zijn in kleding van rond 1900. Een aantal welgestelde bezoekers arriveert per koets en rijtuig. Nu en dan is er een ‘verkoop’ van een paard dat gepaard gaat met handjeklap.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Op het erf en in de boerderij brengen vele vrijwilligers de hele dag door het leven van vroeger in beeld. Meiden aan de was, knechten aan het werk, uitleg over naaien en breien en in de voorkamer uitleg over nachthemden en borstrokken. De schuur is ingericht als marktplein met streekproducten, honing, kaas, jam en nog veel meer. Ook staat er een ballentent.

Op het terras is iets te gebruiken onder de tonen van een passend muziekje. Voor kinderen is veel te ontdekken en is er een puzzel op te lossen

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button