Op stap

Fotoserie: Centrum Winschoten zaterdag één groot theaterfestijn tijdens Waterbei 2024

- advertentie -

Winschoten – Onder een stralende zon was zaterdag de grote Waterbei dag. Met zoveel artiesten en attracties dat je veel moeite moest doen om ze allemaal te kunnen zien. Veel artiesten verplaatsten zich door de stad, als Nar en Harlekijn die tussen de mensenmassa een humoristisch en improvisatiespel speelden.

- advertentie -

En vele 40-50 plussers herkenden direct de historisch bekende Citroën Ami 6. Deze oldtimer ging met een flinke dosis positivisme dansend, flirtend de confrontatie met het publiek aan. Ook de Blauwe Elfjes konden rekenen op een warm onthaal in een feestend Winschoten. Deze elfjes kwamen uit een magische wereld en zijn echte natuurbeschermers. Met hun betovering en liefdevolle aanwezigheid konden ze rekenen op de omarming van het publiek.

Ook het Kermispaardje met een schone dame die oudhollandse liedjes live voor het publiek zong, was een echte eyecatcher. Evenals de Kikkers die springend en kwakkend door de Langestraat trokken, konden rekenen op een grote aantrekkingskracht. Heel bijzonder waren ook de Giraffes. Met hun lange nek, die statig en onverstoorbaar voortschrijdend vredelievend door het publiek zijn gegaan.

Op het Marktplein was er ook een grote toeloop voor het concert van TikTokTammo, die allemaal nummers van Ede Staal vertolkte. Hij weet als geen ander het publiek te entertainen en het voltallige publiek zong luidkeels mee. Na afloop nam hij ook nog eens alle tijd om met iedereen die het wilde op de foto te gaan.

Een attractie die voor d’Olle Witte zijn plek had gevonden, was ‘Springtime’. Deze twee ‘springende’ gasten hadden ook een grote aantrekkingskracht. Met hun tragikomisch liefdesverhaal beelden ze, hangend aan grote ijzeren veren, allerlei situaties uit, die iedereen herkend. Van ruzie, afwijzing tot weer een heerlijk samenzijn.

Verder stond bij de Hema, Barto een komische acrobaat, een beetje excentriek, die veelal technische stunts liet zien. Het was van jongleren, koorddansen en clowning, die met elkaar verstrengeld lagen. Op het RK kerkplein stond Cirque Dynamique dat je terug in de tijd bracht. Vol magie, verrassingen en verbazing, verwondere het voltallige publiek over de koorddansers, steltlopers en acrobaten.

- advertentie -

Met maar liefst 4 shows waren jongeren van ABdance met ‘We love to Dance’ op het Israëlplein voor centrum ’t Rond aanwezig. Op swingende muziek lieten deze jongeren, in verschillende leeftijdscategorieën, zien wat modern dansen met je kan doen.  Het gaat te ver om alle artiesten bij naam te noemen, van vele muzikanten tot en met de living statues op het Posttilterrein. De optredens in Cultuurhuis De Klinker en ook de sneltekenaar in de Engelstilstraat, de straat die dit jaar voor de eerste keer erbij betrokken is.

- advertentie - 

Kortom een groot succes voor Winschoten, waarvoor de organisatie een groot compliment verdient.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button