SportVideo

LutjeRUN opstapcursus voor de jongsten groot succes (video)

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 31 augustus was er de eerste trainingssessie voor de jongste deelnemers aan de LutjeRUN. Op de atletiekbaan van Aquilo was het gezellig druk met deelnemers en toeschouwers.

- advertentie -

De vrijwilligers van AV Aquilo hebben twee zaterdagen voor de LutjeRUN van 13 september, weer een leuk programma opgesteld voor jonge kinderen om zich voor te bereiden. Eerst wordt er op een speelse manier getraind met diverse onderdelen van de atletiek en daarna wordt er op de baan echt hard gelopen.

Gezelligheid
“Het is voor de kinderen vaak wat spannend als er een wedstrijd is,” vertelt Kirsten Olthuis van Aquilo. “Door vooraf met elkaar de warming up te doen, samen trainen en duidelijk uitleg te geven over bijvoorbeeld hoe te starten, maken we het voor de kinderen allemaal wat meer ontspannen.”

RUN bestuur
Namens het bestuur van de RUN Winschoten waren Janny Heijerman en Hans Olthof ook aanwezig bij deze eerste Opstapdag. “Het is toch super leuk dat dit voor de kinderen wordt georganiseerd, daar willen wij ook even bij zijn.” zegt Janny.

Meedoen voor iedereen
Heb je of heeft jouw kind de eerste dag gemist? Geen paniek, de tweede training is zaterdag 7 september van  van 10.00 tot 11.30 uur op de atletiekbaan, Bovenburen 110. Deelname is gratis en is voor alle deelnemers aan de LutjeRUN, of je nu lid van Aquilo bent of niet. Tijdens de training is er voor de kinderen ranja of water beschikbaar.

Foto’s: Tedo Swarts
Video: Maick Adam & Lonneke Togtema

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button