Weerbericht

Weekendweer: warm zomerweer met zon, ook kans op buien

- advertentie -

Landelijk – Het wordt een warm weekend. Zaterdagochtend schijnt vooral ’s middags de zon na een ochtend met bewolking en buien. Het wordt 24 tot 27 graden. Zondag is een broeierige dag met 25 tot 30 graden en een hoge luchtvochtigheid. Vooral tijdens de avond en nacht naar maandag kunnen (stevige) buien voorkomen.

- advertentie -

Voor het weekend is het tijdelijk wat minder warm. Desondanks wordt het op veel plaatsen wel een prima dag om eropuit te trekken. De maxima liggen tussen 21 en 24 graden. ’s Avonds en tijdens de nacht naar zaterdag stijgt de kans op buien, mogelijk brengen deze buien veel regen.

Eerst wat buien, later overal meer zon
Zaterdagochtend is het op veel plaatsen bewolkt en komen enkele buien voor. Het gebied met buien trekt geleidelijk noordwaarts, maar zwakt hierbij ook af.

’s Middags wordt de bewolking dunner en komt de zon er steeds vaker bij. Naast zonneschijn zijn er nog wel wat wolkensluiers aanwezig. Bij een matige noorden tot noordoostenwind wordt het 21 graden in het noorden en 24 tot 27 graden in het midden, zuiden en oosten. Het noorden van het land kan waarschijnlijk de hele dag rekenen op een vrij zonnig weertype.

Lokaal weer tropische temperaturen
Zondag wordt het een stuk warmer. Het wordt 25 tot 30 graden. Naast de hoge maxima is het behoorlijk vochtig, waardoor het klam kan aanvoelen. De zon schijnt flink en er komen velden met sluierwolken voor. Er liggen wel buien op de loer. De grootste kans op buien is voor de avonduren en tijdens de nacht naar maandag. Dit kunnen overigens actieve buien zijn met onweer en veel regen in korte tijd. Mocht er eerder op de dag een bui ontstaan dan komen de temperaturen iets lager uit.

Na het weekend wordt de verwachting van temperatuur wat onzeker. Overdag zijn temperaturen van gemiddeld 25 graden goed mogelijk. Naast zon komt het ook geregeld tot (onweers)buien.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button