Cultuur

Waterbei 2024: Dit moet je weten! (VRIJDAG)

- advertentie -

Winschoten – Dit weekend is het weer tijd voor een van de meest geliefde evenementen van de regio: het straattheaterfestival Waterbei. Bezoekers uit alle hoeken van het land trekken naar de Molenstad om zich te laten onderdompelen in een wereld van spektakel en entertainment. Vrijdagavond belooft een bijzondere belevenis te worden, gevuld met indrukwekkende acts en muzikale hoogtepunten.

- advertentie -

Vanaf 21.30 uur begint het feest met de betoverende Parade, die start bij Cultuurhuis De Klinker. De route voert de toeschouwers langs het Oldambtplein, door de Langestraat en een stukje over het Burgemeester Schönfeldplein, om uiteindelijk te eindigen op het Marktplein. Hier wacht het publiek een avond vol verrassingen, met als hoogtepunt de adembenemende voorstelling van de Franse theatergroep “Cie Planète Vapeur”.

“UN GRANDE SPECTACLE”
Op het Marktplein kun je genieten van het spectaculaire optreden. Het centrale figuur is ‘PEGASE Le chant des Etoiles’, een majestueus wit paard van maar liefst 10 meter hoog, met vleugels die een spanwijdte van 8,9 meter hebben. Deze indrukwekkende verschijning leidt een magische parade door de sterrenhemel, waarbij vergeten sterren naar nieuwe sterrenbeelden worden gebracht.

De voorstelling, een poëtische ode aan de mythologie, zal je meevoeren op een reis vol verwondering en verbeelding. Mis dit magische moment niet, want het belooft een ervaring te worden die je niet snel zult vergeten.

(lees verder onder de foto)

Foto: Waterbei

Muziek en Gezelligheid
Maar dat is nog niet alles. Na de parade is het Marktplein het toneel voor een swingend muzikaal spektakel. De avond wordt opgeluisterd door de energieke coverband ‘Nughter’. Met hun uitgebreide repertoire van hits uit de jaren ’70, ’80, ’90 en ’00, weten ze elk feestje om te toveren tot een onvergetelijke ervaring. Of je nu komt om te dansen of gewoon om te genieten van de muziek, Nughter zorgt ervoor dat de sfeer er goed in zit.

- advertentie -

Zorg dat je erbij bent, samen met vrienden en familie, om dit unieke evenement te beleven. De Parade begint om 21.30 uur bij De Klinker, en daarna kun je genieten van een avond vol magie, muziek en gezelligheid op het Marktplein.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button