Algemeen

Nieuwe AED en 360°camera voor Wensambulance Noord-Nederland dankzij Team Wens Marathon

- advertentie -

Regionaal – Wensambulance Noord-Nederland heeft een 360-graden camera en een nieuwe AED aangeschaft. Dit gebeurde met donaties van Team Wens Marathon, de hardloop- en wandelorganisatie uit Groningen en Drenthe die zich al enkele jaren inzet voor dit goede doel. Het logo van Team Wens Marathon siert sinds kort ook de Wensambulance.

- advertentie -

“Wij hebben de Wensambulance voorzien van het logo van Team Wens Marathon omdat deze club voor ons enorm belangrijk is als bron van publiciteit en inkomsten”, vertelt coördinator van Wensambulance Noord-Nederland Sigrid Hummelen. “Het team heeft sinds de start vier jaar geleden tienduizenden euro’s ingezameld. Ook heeft dit onze naamsbekendheid enorm vergroot. Dat is voor ons van cruciaal belang.”

AED
Met het ingezamelde geld liet Wensambulance Noord-Nederland vele laatste wensen in vervulling gaan. Onlangs werd van dit geld een nieuwe AED aangeschaft. “Onze oude AED was op. Hoewel de wensbelevers vaak een niet-reanimerenverklaring hebben, heeft de AED al eens het leven gered van een familielid die tijdens zo’n uitstapje een hartstilstand kreeg. Daarom vinden wij de aanwezigheid van een AED in de ambulance essentieel”, zegt Sigrid.

360-graden camera
Ook is de Wensambulance van dit geld uitgerust met een 360-graden camera op het dak en een beeldscherm. “Wij maken soms behoorlijk lange ritten om naar de locatie van de wens te gaan. De wensvrager ligt dan achterin de auto en rijdt achteruit. Dan heb je geen fijn uitzicht. Dankzij deze camera kan de wensvrager tijdens de rit buiten naar alle kanten kijken. Met de joystick kan wensbelever zelf het uitzicht bepalen en inzoomen. Dat doet enorm veel voor de beleving op zo’n dag.”

Donaties
Hardlopers en wandelaars van Team Wens Marathon zijn dit jaar actief tijdens vele loopevenementen om donaties in te zamelen voor Wensambulance Noord-Nederland. Zo lopen Arjan en Anneloes Reit uit Wedde en Jan Johan ten Have uit Onstwedde op 7 september de Jungfrau Marathon in de Zwitserse Alpen, gaat Frekie Jongsma uit Finsterwolde op 14 september van start op de 50 kilometer tijdens de RUN van Winschoten en doet Bert Beikes uit Oude Pekela op 29 september een poging om zijn PR aan te scherpen tijdens de 50e Berlijn Marathon. Coördinator Johannes Houwen liep onlangs de Vierdaagse van Nijmegen voor dit goede doel: “Wij zetten ons in omdat dit een prachtig doel is en omdat er geen cent aan de strijkstok blijft hangen. Alles wat er gebeurt, is vrijwilligerswerk.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button