Cultuur

Beeld Rampnoux door vandalen van dak gegooid

- advertentie -

Blauwestad – Vol ongeloof is er in Havenkwartier Blauwestad een kapot beeld van de buitenexpositie van Christian Rampnoux op de grond gevonden.

- advertentie -

“Het is niet te geloven dat vandalen hier van kunnen genieten, een beeld van een dak afgooien”, zegt een verontwaardigde en teleurgestelde Mark van Esveld. “De expositie van de kunstenaar Christian Rampnoux ‘Terug naar het strand’ ontvangt veel lof van de vele bezoekers. En dan nu dit, we hebben uiteraard aangifte gedaan bij de politie en hopen dat er veel mensen tips zullen geven over de mogelijke daders.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Micha Ploeger/ OldambtNu.nl

De expositie is een privé initiatief en werd door Projectbureau Blauwestad hartelijk ontvangen. Een mooie wandel- en fietsroute werd uitgestippeld, folders gemaakt en de beelden werden in het Oldambt opgesteld. “De beelden zijn niet verzekerd tegen dit soort vandalisme en we beraden ons hoe we de kunstenaar op enige manier kunnen compenseren.”

Mocht er iemand zijn die hier meer van weet, camerabeelden heeft, meld dit dan bij de politie of bij Mark van Esveld zelf. “Mijn telefoonnummer staat op de website www.terugnaarhetstrand.nl en ik hoop dat er meer duidelijkheid komt.” De expositie is nog te bewonderen tot 1 september.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button