Gemeente

Echtpaar Houwing-Waalkens uit Winschoten viert 60-jarig huwelijk

- advertentie -

Winschoten – Echtpaar Houwing-Waalkens vierde vandaag hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema kwam langs het echtpaar hun om persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

- advertentie -

Het echtpaar kent elkaar al sinds hun kinderjaren op de lagere school. Klazientje verhuisde als jong meisje van “achter in het dorp” naar de Rhederbrug, waar ze samen met Andre in de zesde klas van de Rhederbrugschool terechtkwam. Hoewel de liefde toen nog niet direct opbloeide, vonden ze elkaar op 15- of 16-jarige leeftijd opnieuw, en vanaf dat moment was hun band onverbrekelijk.

Na de lagere school ging Andre naar de MULO in Bellingwolde, waar hij in 1960 zijn diploma behaalde. Klazientje vervolgde haar opleiding aan de Huishoudschool in Winschoten en ging daarna aan het werk, onder andere bij boer Koets in Bellingwolde en de gordijnfabriek Bothorn Vitrages (later ADO). Hier kwamen hun wegen opnieuw samen toen Andre, na zijn dienstplicht bij de geneeskundige troepen in ’t Harde, ook bij ADO aan de slag ging.

Een leven samen
In maart 1964 verloofden Andre en Klazientje zich, en op 21 augustus van datzelfde jaar gaven zij elkaar het jawoord. Aanvankelijk hadden ze nog geen eigen woning en woonden ze tijdelijk bij hun ouders. In januari 1965 betrokken ze hun eerste huis aan de Vonkslaan in Bellingwolde, waar slechts twee weken later hun eerste dochter werd geboren. Hun gezin werd in 1969 uitgebreid met een tweede dochter.

Andre vervulde verschillende functies, van werken bij Steenfabriek Strating en Wijnhandel Pfaff tot het opzetten van een Technische Groothandel in Oude Pekela in 1982. Na enkele jaren als vertegenwoordiger bij Flexion besloot hij in 1995 opnieuw het ondernemerschap te omarmen en begon hij zijn eigen groothandel in oliën en vetten op het industrieterrein in Winschoten.

Actief en betrokken
Ondanks zijn respectabele leeftijd van 81 jaar is Andre nog altijd actief. Hij levert nog steeds olie aan klanten en houdt ervan bezig te blijven. Het echtpaar geniet nog steeds van hun leven samen aan de MJ van Olmstraat en brengt tijd door met hun uitgebreide familie, bestaande uit schoonzoons en vijf kleinkinderen.

- advertentie -

Vakanties brachten ze vaak door in de Harz en Oostenrijk, waar ze langdurige vriendschappen hebben opgebouwd. Fietsen is een gezamenlijke passie, en ze maakten regelmatig fietstochtjes in de omgeving of staken zelfs de grens over naar Duitsland of Drenthe, zonder gebruik te maken van elektrische fietsen.

- advertentie - 

Het diamanten huwelijksfeest markeert niet alleen een bijzonder moment in hun eigen leven, maar ook een viering van de liefde en het leven dat ze samen hebben opgebouwd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button