Gemeente

Echtpaar Hassing – Nuus uit Midwolda viert 65-jarig huwelijk

- advertentie -

Midwolda – Vorige week vierden meneer en mevrouw Hassing – Nuus hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema kwam afgelopen woensdag langs om het echtpaar persoonlijk namens de gemeente te feliciteren.

- advertentie -

Geert en Alie Hassing zijn allebei 89 jaar en al 65 jaar getrouwd. Ze zijn onafscheidelijk, doen veel samen en genieten nog steeds van elkaars gezelschap. Hoewel ze de effecten van ouderdom beginnen te voelen, blijft hun liefde sterk en levendig.

Een groot deel van hun leven hebben ze zich met hart en ziel ingezet voor stichting Dorcas. Deze organisatie investeert in veerkrachtige gemeenschappen waar iedereen mee kan doen. Bij rampen of crisissen biedt Dorcas noodhulp en helpt het bij de wederopbouw, terwijl ze ook structurele oplossingen voor armoede en uitsluiting ontwikkelen.

Het echtpaar Hassing heeft zich 37 jaar lang voor deze stichting ingezet, maar zijn hier enkele jaren geleden mee gestopt. “Op een gegeven moment kun je het niet meer doen zoals je wilt. Dan moet je stoppen,” vertelt Geert. Alie voegt toe: “Maar we kunnen nog steeds uren praten over het werk van Dorcas.”

Hoe het begon
In de jaren ’80 had Geert een elektronicazaak, maar door ziekte moest hij deze sluiten. Later raakte hij arbeidsongeschikt na een brommerongeluk. Al in die tijd zamelden Geert en Alie vanuit hun huis kleding in voor een andere stichting. Hun huis, inclusief een grote schuur en meerdere zeecontainers, stond vol met spullen en kleding die via de kerk bij Dorcas terechtkwamen.

Het hele gezin hielp mee, en hun huis leek soms wel op een pakhuis met al die dozen en kleding. De kinderen zijn met deze activiteiten opgegroeid.

- advertentie -

Reizen met een missie
De reizen die Geert en Alie samen maakten naar Hongarije, Roemenië en Oekraïne waren het meest bijzonder van hun werk. Geert: “Het was heel indrukwekkend. Je ziet daar zoveel armoede en menselijk leed. In Roemenië ontmoetten we bijvoorbeeld een oude vrouw die in een grote flat woonde met haar twee zonen, beiden met een beperking.”

- advertentie - 

Bekend in de regio
De verhalen van de familie Hassing waren zo inspirerend dat regelmatig journalisten bij hen thuis kwamen voor interviews of reportages.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button