Gemeente

Echtpaar Lange – Bos viert 60-jarig huwelijk

- advertentie -

Winschoten – Woensdag 14 augustus vierden meneer en mevrouw Lange – Bos uit Winschoten hun diamanten huwelijk. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal bracht burgemeester Cora-Yfke Sikkema een persoonlijk felicitatiebezoek namens de gemeente.

- advertentie -

Geert Hendrik Lange (85) werd op 15 december 1938 geboren in Winschoten, en zijn echtgenote Grietje Bos (80) op 23 april 1944 in Oude Pekela. Het echtpaar ontmoette elkaar 65 jaar geleden in de Langestraat in Winschoten, destijds een populaire ontmoetingsplek voor jongeren. Ze trouwden op 14 augustus 1964, en begonnen hun gezamenlijke leven in een huis aan de Wirzinge in Winschoten. Gedurende hun huwelijk hebben ze altijd binnen de stadsgrenzen van Winschoten gewoond, en inmiddels wonen ze al ruim 20 jaar aan de Azaleastraat.

Geert was werkzaam als bouwvakker, en werkte in de jaren zeventig een tijd in Duitsland. Hierdoor was hij alleen in het weekend thuis, wanneer het gezin vaak naar een camping in Drenthe ging. Grietje, die enige tijd als huishoudelijk hulp werkte bij de SMDOG, zorgde dan dat alles gereed was voor hun wekelijkse uitjes. Later, toen hun zonen volwassen waren, gingen ze samen op groepsreizen en huurden ze huisjes in Nederland. Uiteindelijk vonden ze weer hun weg naar de camping, dit keer met een stacaravan in Sellingen.

Het echtpaar heeft twee zonen, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Hun leven was altijd gevuld met gezelligheid, van kaartavonden tot ontspannen dagen op de camping. Geert was een fervent visser, een hobby die hij deelde met Grietje. Daarnaast was hij jarenlang een toegewijd vrijwilliger bij voetbalclub BATO, waar hij onder andere als elftalleider en barmedewerker fungeerde, en samen met Grietje de contributie ophaalde.

Het echtpaar kijkt terug op een leven vol liefde, familie en mooie herinneringen, en was dan ook zeer vereerd met het bezoek van de burgemeester.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button