Algemeen

Middeleeuws Winschoten belooft een waar spektakel te worden met veel muziek en fantasy artiesten

- advertentie -

Winschoten – Het is voor een deel te danken dat het Middeleeuws Winschoten eigenlijk al 10 jaar bestaat. Vandaar dat dit grote evenement in Oldambt binnen Europa een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd en hierdoor ook veel goodwill heeft gekweekt. Het is daarom ook niet voor niets dat het dit jaar een grotere groep standhouders zich heeft aangemeld, bijna 50% meer dan vorig jaar. Dit heeft tot gevolg dat de ruimte in het Stadspark behoorlijk is uitgebreid.

- advertentie -

‘It’s a Magical World’ is het thema van dit jaar van het Middeleeuws Winschoten en Fantasy Festival dat gehouden worden van vrijdag 16- tot en met zondag 18 augustus. Waan je terug in de middeleeuwen, droom weg in een wereld vol fantasie. Het is net of je in een Lord of the Rings film bent beland. Daar loopt ook reality en fantasy door elkaar heen.

Sfeervol Stadspark
Laat je meevoeren door een omgetoverd, sfeervol Stadspark in Winschoten. Het park is gevuld met een middeleeuws & fantasy markt en verschillende kampementen. Optredens die door het hele park plaatsvinden, op de diverse podia en op het veld. Er worden verschillende demonstraties gegeven. Doe mee aan workshops. Kijk je ogen uit in de Steampunk Area in samenwerking met het Dutch European Steampunk Convention.

“Wij bestaan met Middeleeuws Winschoten dit jaar 10 jaar, maar dit jaar wordt de 9e editie. Dit heeft te maken met de corona jaren. Wij zijn ook gewoon trots op wat wij hier neerzetten en als je dit jaar ziet, zijn wij zo gegroeid. Zowel voor het Middeleeuws als voor het Fantasy, zijn er zoveel meer aanmeldingen binnen gekomen, dat wij wel moesten uitbreiden. Gelukkig is het Stadspark groot genoeg om dit te realiseren, maar voor het publiek val er veel meer te beleven en te zien”, zegt organisator Rob Zweep.

Irdorath
“Wij hebben natuurlijk ook veel muziek dat past binnen zo’n festival, maar wij zijn heel erg blij dat de band ‘Irdorath’ uit Wit Rusland dit jaar komt spelen hier in het Winschoter Stadspark. Deze band is een aantal jaren geleden opgepakt in Wit Rusland tijdens een verjaardagsfeest. Maar gelukkig zijn ze weer vrij en kan iedereen genieten van hun muziek”, aldus Rob.

“Ook het aantal verkopende standhouders is verdubbeld. Vorig jaar zaten wij op 37 en dit jaar loopt de teller op naar de 80. Ja en ook waar de tickets allemaal verkocht worden, dat vind ik wel heel bijzonder. Van Spanje, Frankrijk en natuurlijk dichter bij huis, België en Duitsland en de Scandinavische landen, ja dat is heel bijzonder”, aldus Rob Zweep.

- advertentie -

Kinderen
Ook voor kinderen is dit evenement geweldig. Ze kunnen aan allerlei activiteiten deelnemen, als schminken, een vurige voorstelling, de paardenshows, Yuki Onna met roofvogels en uilen en nog veel meer.

- advertentie - 

Tot en met donderdag zijn de kaarten nog met een behoorlijke korting nog in de voorverkoop verkrijgbaar. Voor informatie en verkoop www.middeleeuws-winschoten.nl

(Foto’s: Middeleeuws Winschoten)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button