Algemeen

Mevrouw Fekken uit Blauwestad Winnaar van NK Tegelwippen Oldambt

- advertentie -

Blauwestad – Met trots kondigde Gemeente Oldambt de winnaar aan van het NK Tegelwippen Oldambt voor de maand juli: mevrouw Fekken uit Blauwestad. Zij heeft maar liefst 118 tegels vervangen door een prachtige plantenbak, waarmee zij een belangrijke bijdrage levert aan het vergroenen van haar omgeving.

- advertentie -

Op deze warme zonnige dag ontving mevrouw Fekken een waardebon van €100, uitgereikt door wethouder Jurrie Nieboer. Deze bon kan zij gebruiken om haar nieuwe plantenbak verder te vullen met mooie bloemen en planten.

Klimaatverandering in Nederland

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. We krijgen steeds vaker te maken met hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte. Dit zorgt voor toenemende problemen zoals hittestress en wateroverlast, mede doordat onze leefomgeving sterk is versteend. Stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent, waardoor het regenwater het riool kan overbelasten of zelfs kelders kan laten onderlopen. Meer groen helpt deze problemen tegen te gaan.

Doe ook mee!

Wil jij ook je steentje bijdragen aan een groenere en duurzamere leefomgeving? Ga dan naar https://www.gemeente-oldambt.nl/nk-tegelwippen en ontdek hoe je mee kunt doen aan het NK Tegelwippen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button