Op stap

Open dagen Boerderij Hermans Dijkstra voor een stapje terug in de tijd

- advertentie -

Midwolda – Tijdens de open dagen is Boerderij Hermans Dijkstra opengesteld voor publiek en kun je heerlijk ronddwalen in en rond de boerderij, alsof je een stapje terug gaat in de tijd.

- advertentie -

Het voorhuis van de boerderij dateert uit 1858 en is nog vrijwel authentiek en alles is ingericht met uniek meubilair, accessoires en linnengoed. In de grote schuur staan een koets en wagens en in de koegang hangen alle gereedschappen en tuigen alsof de koeien en paarden zo weer binnen kunnen komen. Vrijwilligers in historische kleding laten oude ambachten zien en beantwoorden vragen graag.

De Engelse landschapstuin is aangelegd met een vijver en slingerende wandelpaden en heeft grote oude bomen die heerlijk schaduw bieden. In de ruime kelders staan weckflessen met tuingroente, een collectie Keuls steengoed en een verzameling 19e eeuws keukenaardewerk. Buiten op het terras kan wat gedronken worden, terwijl de boerenmeid wellicht een wasje wegwerkt.

De imposante Oldambtster boerderij ‘Hermans Dijkstra’ op het randje van De Graanrepubliek, is nog twee dagen van deze open dagen editie te bezoeken. Kom langs op donderdag 8 of zaterdag 10 augustus van 10.00 – 16.00u, Reinste Abdenaweg 1 in Midwolda. De toegang is gratis, maar een vrije gift in de pot wordt zeker op prijs gesteld.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button