Algemeen

Dit is het ‘geheim’ hoe het water in Zwembad de Ringberg op temperatuur blijft

- advertentie -

Scheemda – Je zal er vast niet zo snel bij stil staan als je gaat zwemmen, het water wordt continue gezuiverd en verwarmd. Zo ook bij het zwembad in Scheemda, we namen een kijkje bij vrijwilliger Coos Kranenborg. Coos is al 27 jaar vrijwilliger bij het openluchtzwembad, hij komt er nog dagelijks met veel plezier.

- advertentie -

Kranenborg is de man die alles qua techniek weet bij het zwembad. Van het water vullen, reinigen maar ook aan het einde van seizoen weer lozen. Daarnaast doet hij alle technische zaken op het complex, van kleine tot grote zaken.

Door de grote hoeveelheid water is verwarmen een dure aangelegenheid. Gelukkig helpt op warme dagen de zon goed mee. Over alle daken van het entree-/ omkleedgebouw liggen zonnecollectoren, door deze collectoren lopen honderden meters aan buizen, het water stroomt hier langzaam doorheen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl | de zonnecollectoren

Het water wat er doorheen stroomt begin op 23 graden Celsius, nadat het water zijn parcours heeft afgelegd is het water 27 graden, hierna stroomt het water in een van de zwembaden.

Het zwembad werd voorheen – als de zon niet zijn werk kon doen – verwarmd met gas. Een dure aangelegenheid. Omdat het zwembad wil verduurzamen kan het water ook verwarmd worden met warmtepompen.

- advertentie -

Dit jaar staan ook de oude geisers op het programma om vervangen te worden, dit wordt gedaan door Borg Techniek, zij zullen de geisers vervangen voor warmteboilers. Na deze vervanging is het complex volledig van het gas af.

- advertentie - 

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl | de waterpomp

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button