Weerbericht

Weekendweerbericht: wolken en soms zon, vooral zaterdag een bui

- advertentie -

Landelijk – Beide weekenddagen is bewolking aanwezig afgewisseld door zonnige momenten. Vooral zaterdagmiddag komt het tot buien en wordt het 22 tot 24 graden. Zondag is het vaak droog bij maximaal 23 graden.

- advertentie -

Vrijdagochtend schijnt de zon volop. Later op de ochtend komen hier en daar stapelwolken tot ontwikkeling, maar het blijft overal droog. In de middag komen op meer plaatsen stapelwolken voor, maar deze groeien nergens uit tot buien. De zon blijft de boventoon voeren en het is overal droog. Waaien doet het niet of nauwelijks, maar aan zee steekt een zwakke wind van zee op. De temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar een zomerse 25 of 26 graden. In het zuiden kan het lokaal 27 graden worden, maar in de kustgebieden stokt het kwik bij 23 of 24 graden.

Meer bewolking en vooral en zaterdagmiddag een bui
Na een zonovergoten vrijdag is er zaterdag meer bewolking aanwezig. Er trekken sluierwolken over het land waar de zon doorheen schijnt, maar er komen ook stapelwolken tot ontwikkeling. Droog blijft het niet, want vooral ’s middags en in de avond komt het verspreid over het land tot buien. Het wordt 23 tot 25 graden bij een overwegend matige westenwind, windkracht 3 of 4. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag kunnen de buien toenemen. Een enkele bui kan dan vrij stevig uitpakken met kans op onweer en veel regen in een korte tijd.

Vaak droog op zondag
Zondagochtend is vooral in het oosten en zuiden een bui mogelijk. De buien trekken geleidelijk weg en er volgt een zo goed als droge middag met een mix van wolken en zon. Tijdens die zonnige momenten wordt het van noord naar zuid 21 tot 23 graden. De westenwind is zwak tot matig. Al met al dus een mooie dag om wat te ondernemen!

Zomerweer keert terug
Voor de warmteliefhebbers is er na het weekend goed nieuws! De temperatuur gaat namelijk omhoog en daarbij is ook veel ruimte voor de zon. Dinsdag komt in het zuidoosten zelfs weer de tropische 30 graden in zicht.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button