Algemeen

Zwembad de Ringberg haastig op zoek naar nieuwe vrijwilligers

- advertentie -

Scheemda – Het bestuur van Zwembad de Ringberg staat voor een uitdaging. De behoefte aan nieuwe vrijwilligers is groot, maar de aanmeldingen blijven uit. De huidige vrijwilligersgroep heeft een gemiddelde leeftijd die aan de hoge kant is, met sommigen zelfs in de tachtig. Deze groep van 25 toegewijde mensen houdt het zwembad draaiende, maar zonder hen zou het bad zijn deuren moeten sluiten.

- advertentie -

Om de toekomst van het zwembad veilig te stellen, is er dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Voorzitter Harm Engelage prijst zijn team, maar benadrukt de noodzaak van verjonging. “Dit seizoen kunnen we het rooster nog wel rondkrijgen met onze enthousiaste mensen, maar volgend jaar wordt dat absoluut een uitdaging,” zegt hij bezorgd.

Populair zwembad
Zwembad de Ringberg trekt tijdens het hoofdseizoen met heerlijk zomer weer zeker 750 badgasten. De bezoekers komen voornamelijk uit Oldambt, maar ook uit omliggende gemeenten. Bovendien merkt Harm dat er veel toeristen naar het zwembad komen, vaak vanaf nabijgelegen campings.

Het zwembad en het omliggende terrein worden dagelijks goed verzorgd door meerdere tuinmannen en technische medewerkers. Alleen de badmeesters zijn in loondienst van de gemeente Oldambt. Zonder deze ondersteuning zou het zwembad vanwege financiële redenen al lang gesloten zijn.

(lees verder onze foto) 

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl (archief)

Interesse?
Harm legt uit: “We zoeken vooral nieuwe mensen voor de kassa en de kiosk, waar we eten en drinken verkopen aan de badgasten. Bij de kassa ben je vaak het aanspreekpunt voor vragen. We werken met drie diensten per dag: van 09.00 – 12.30 uur, 12.30 – 16.00 uur, en van 16.00 tot 19.00 uur. Uiteraard zijn andere tijden ook mogelijk; alles is bespreekbaar.”

- advertentie -

Harm vervolgt: “Mocht je interesse hebben, dan komen we graag met je in contact. Je kunt je melden bij de kassa van het zwembad of contact opnemen via het contactformulier op onze website.”

- advertentie - 

Zwembad de Ringberg
Het complex van Zwembad de Ringberg omvat een peuterbad, een ondiep bad en een diep bad. Het peutergedeelte beschikt over een peuterglijbaan, een apart terras en een zonneweide. Het ondiepe bad heeft een glijbaan en een familieg glijbaan. Het diepe bad is voorzien van een duikplank.

Beide baden zijn omringd door een zonne- en speelweide. Op de speelweide staat een klimtoestel voor de jongere jeugd, en er is een springkussen, een tennistafel en een beachvolleybalveld voor zowel jongere als oudere jeugd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button