Algemeen

Steunpunt Belastingdienst bij de Boschpoort makkelijk bereikbaar voor inwoners

- advertentie -

Winschoten – Sinds maart werken de Belastingdienst en Sociaal Werk Oldambt samen om inwoners de juiste persoonlijke hulp op maat te bieden. Dat doen zij vanuit de Boschpoort in Winschoten.

- advertentie -

“We willen dat mensen zich gehoord én geholpen voelen in een gesprek met de Belastingdienst. De Boschpoort is voor mensen een heel toegankelijke plek voor hun sociale activiteiten, maar ook om je geldzaken te regelen. Daarom bieden wij hier in onze dienstverleningsbus iedere donderdag graag hulp bij belastingen en toeslagen”, vertelt teamleider Emmy Kruitbosch van de Belastingdienst.

“Voor 1 september kunnen inwoners, met terugwerkende kracht, hun zorg- en huurtoeslag over 2023 aanvragen”, geeft medewerker Dennis Jansen een voorbeeld van zijn werk. Samen met zijn collega’s helpt hij het hele jaar inwoners uit Winschoten en omgeving.

Persoonlijk contact
Passende oplossingen vinden voor de hulpvragen van inwoners, dat vindt Dennis belangrijk. “Soms is dit gemakkelijk en snel te doen. Dan help je bijvoorbeeld met het invullen van een belastingaangifte.  Op een ander moment ben je langer bezig en vraagt de situatie echt om maatwerk. Je bekijkt samen met een inwoner waarom de belastingaanslag wel of niet klopt. Dit kun je daarna direct aanpassen. Indien nodig controleer je bij het aanvragen van toeslagen ook of er nog een betaling open staat. Je hebt het persoonlijk contact met mensen als zij met hun hulpvraag langskomen in onze bus bij de Boschpoort. Dit waarderen inwoners aan onze hulp ter plekke.”

Alles op een rijtje zetten
De medewerkers van de Belastingdienst nemen de tijd om mensen hulp te bieden. Dennis geeft een voorbeeld. “Op dit moment helpen we inwoners onder andere met het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting. Zij hebben uitstel gekregen, een herinnering ontvangen of de belastingaangifte is door persoonlijke omstandigheden aan hun aandacht ontsnapt. We willen niet dat mensen zich zorgen maken, terwijl wij een oplossing kunnen bieden.”

Vertrouwde gezichten
De sociaal werkers in de Boschpoort merken dat de Belastingdienst toegankelijk is voor zowel inwoners als professionals. Zij verwijzen mensen actief door naar de bus met vragen over bijvoorbeeld hun toeslagen of belastingaangifte. De samenwerking wordt ook besproken en versterkt tijdens gezamenlijke bijeenkomsten, waarbij diverse professionals in de gemeente met elkaar een kop soep eten. Door dit soort initiatieven worden Dennis en zijn collega’s vertrouwde gezichten in de Boschpoort. Emmy Kruitbosch juicht dit toe. We merken dat mensen soms moeite hebben om te vertellen waar zij écht mee zitten. We vinden het fijn om dan gezamenlijk uit te leggen wat je het beste kunt doen. Daar halen we veel voldoening uit.”

- advertentie -

Maak een gratis afspraak met de Belastingdienst bij de Boschpoort via belastingdienst.nl/langskomen of via de BelastingTelefoon (tel: 0800 – 0543). U bent iedere donderdag van harte welkom.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button