Partnerbijdragen (advertentie)

Hoe kun je meer bewegen op een dag?

- advertentie -

Iedereen weet hoe belangrijk bewegen is voor onze gezondheid. Zoals Mark Rutte ooit zei tijdens een coronapersconferentie: “Een half uurtje wandelen kan al een groot verschil maken.” Maar hoe zorg je ervoor dat je elke dag genoeg beweegt, zeker als je een druk leven hebt? Hoe combineer je een volle agenda met voldoende lichaamsbeweging? Of je nu kinderen hebt, een veeleisende baan, of een druk sociaal leven, wij geven je een paar handige tips om meer beweging in je dagelijks leven te integreren.

- advertentie -

Kleine stappen maken een groot verschil
Probeer elke dag zoveel mogelijk te bewegen zonder dat het je veel extra moeite kost.  Parkeer je auto wat verder van je werk of de supermarkt en loop het laatste stuk. Of pak een step van easy-ride.nl en ga lekker op pad Maak tijdens je lunchpauze een korte wandeling; dit houdt je niet alleen actief, maar verfrist ook je geest. Als je veel belt, loop dan rond tijdens je telefoongesprekken, waar je ook bent. Door je bewust te zijn van je dagelijkse stappendoel, kun je op creatieve manieren meer bewegen. Stel bijvoorbeeld het doel om dagelijks 10.000 stappen te zetten en probeer dat te bereiken. Kies na het diner voor een wandeling in plaats van tv-kijken!

Een energieke ochtend
Een actieve ochtendroutine geeft je dag een flinke oppepper. Begin je dag met wat rek- en strekoefeningen om je lichaam wakker te maken en klaar te stomen voor wat er komt. Voeg daarna een korte workout toe van zo’n 10-15 minuten, zoals jumping jacks, squats of een snelle yogasessie. Je zult merken dat je door actief te starten veel meer energie hebt en positiever aan je dag begint.

Lekker dansen!
Zet je favoriete muziek op, die muziek waar je echt vrolijk van wordt, en dans alsof niemand kijkt. Beweeg je heupen, buig je knieën en zwaai met je armen in de lucht. Al tien minuten dansen geeft je een energieboost en laat je lichaam zich goed voelen. Jij voelt je daarna ongetwijfeld ook geweldig!

De voordelen van dagelijkse beweging
We rijden vaak ’s ochtends naar ons werk, zitten de hele dag aan ons bureau, en rijden daarna weer naar huis om ’s avonds op de bank een serie te kijken. Veel van ons bewegen gewoon te weinig. Maar regelmatig bewegen verlaagt het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, en obesitas. Het helpt ook stress te verlagen, je humeur te verbeteren, en kan zelfs symptomen van depressie en angst verminderen. Wie regelmatig beweegt, slaapt bovendien vaak beter, waardoor je uitgerust en vol energie aan je dag begint. Bovendien houdt bewegen je spieren en botten sterk, zelfs op oudere leeftijd. Genoeg redenen dus om in beweging te komen!

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button