Partnerbijdragen (advertentie)

Alles wat je wilt weten over de verschillende soorten buitenverlichting

- advertentie -

Met buitenverlichting kun je de avonden verlengen, de sfeer verbeteren en een veilige omgeving rondom het huis creëren. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over de verschillende soorten buitenverlichting.

- advertentie -

Veel keuze
Steeds meer mensen ontdekken hoe gemakkelijk het is om met behulp van licht leven in de tuin te brengen. Dit is mede dankzij de LED-technologie, die heeft geleid tot een lager elektriciteitsverbruik met duurzame producten. Wie de avonden op het terras wil verlengen, de oprit van de garage wil verlichten of meer veiligheid wil creëren, is er een bijna eindeloze reeks stijlen, functies en armaturen om uit te kiezen. Een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen voordat je de tuin, het balkon of terras gaat verlichten, is wat je wilt bereiken. Als je een duidelijk en afgebakend gebruiksgebied hebt, wordt het gemakkelijker om de geschikte lampen te kiezen.

Decoratieve verlichting
Wil je de rododendron in een magische glans kleden, de natuurlijke lijnen van het tuinpad accentueren of de festiviteiten van het seizoen verwelkomen met kleur en decoratie? In dat geval spreken we van decoratieve verlichting, waarvan het hoofddoel het oogstrelende effect is. Als je van tevoren al weet wat je wilt bereiken, is het niet onmogelijk om met behulp van traditionele verlichting een leuke sfeer te creëren. Maar als je wilt kunnen experimenteren met de led lampen en ze wilt aanpassen aan het seizoen, de gelegenheid en de stemming, is slimme verlichting een betere keuze.

Praktische verlichting
Wil je na zonsondergang tijd in de tuin kunnen doorbrengen, de oprit van de garage verlichten of de avonden verlengen op het terras? Buitenverlichting kan vele praktische functies vervullen. Denk vanuit het doel van de verlichting, en kies op basis daarvan de juiste lichtbronnen. Als je wilt dat de lampen alleen een praktische functie vervullen, heb je waarschijnlijk geen spots, lichtslingers en gekleurde lampen nodig. Je kunt echter enorm profiteren van bewegingssensoren, schemerschakelaars en slimme functies voor de automatisering.

Veiligheidsverlichting
Er is een reden waarom woninginbraken in de herfst en winter toenemen. Voor de dief is het zowel makkelijker om te zien of er iemand thuis is als om te werk te gaan zonder ontdekt te worden. Een sterke buitenverlichting met sensor gestuurde verlichting bij alle ingangen is een goed begin. Een geavanceerdere regeling is dat het licht in de woonkamer gaat branden als iemand de oprit betreedt, of dat alle lampen gaan branden als het inbraakalarm afgaat.

 

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button