Economie

Winschoten krijgt nog dit jaar een snellaadstation

- advertentie -

Winschoten – Nog dit jaar zal in Winschoten een snellaadstation verrijzen op het Posttilterrein. Het Amersfoortse bedrijf Leap24, gespecialiseerd in het bouwen van laadnetwerken, is verantwoordelijk voor deze ontwikkeling. Het bedrijf heeft aangekondigd dat er naast Winschoten ook snellaadstations zullen worden gerealiseerd in Zuidbroek, Stadskanaal en de stad Groningen.

- advertentie -

Leap24, dat actief is in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, heeft eerder dit jaar een rechtszaak gewonnen die hen in staat stelt om snel te beginnen met de bouw van laadstations in Winschoten, Zuidbroek en Groningen. In februari besliste de rechter dat netbeheerder Enexis snel moest beginnen met het aanleggen van stroomaansluitingen voor grootverbruikers op deze drie locaties in Groningen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Zes laadpalen
Het snellaadstation in Winschoten zal bestaan uit zes laadpalen en zal zowel particulieren als bedrijven met grotere bestelauto’s bedienen. De grond voor het laadstation is gekocht van een particulier, en momenteel wordt er hard gewerkt aan het geschikt maken van het terrein.

Afhankelijk de auto of bestelbus zal het tussen de twintig en dertig minuten duren om een accu volledig op te laden.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button