Incidenten

Duitser (23) gepakt met openstaande boete en marihuana

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Afgelopen zondagmiddag heeft het grensoverschrijdend politieteam op de parkeerplaats Bunderneuland een internationale bus gecontroleerd, die kort daarvoor via de A7/ A280 de grens was gepasseerd. Deze routinecontrole, die om 16.20 uur plaatsvond, leidde tot een interessante ontdekking.

- advertentie -

Een 23-jarige Duitser, die als passagier in de bus zat, bleek een openstaande boete van 1.500 euro te hebben. Deze boete was hem in 2022 opgelegd door de Officier van Justitie van Hamburg wegens vernielingen. De man stond daardoor op de radar van de autoriteiten.

Dankzij de snelle actie van zijn moeder, die de boete bij een plaatselijk politiebureau betaalde, mocht de man zijn reis voortzetten. Hiermee werd een gevangenisstraf van 50 dagen voorkomen, die anders wegens de openstaande boete zou zijn opgelegd.

Tijdens de controle werd ook een kleine hoeveelheid marihuana bij de man aangetroffen. Dit leidde tot de start van een passende strafrechtelijke procedure tegen hem. Hoewel de details van deze procedure nog onbekend zijn, wordt verwacht dat de man zich binnenkort hiervoor zal moeten verantwoorden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button