Kort nieuws

Zeg, die Vijlbrief komt ie nou of komt ie niet?

- advertentie -

Winschoten – Stichting Bewonersbelangen Lanengebied en Zuiderveen, Mijnendijn Belang, heeft kortgeleden na een eerdere afzegging toch een gesprek gehad met Staatssecretaris Vijlbrief over de zoutwinning in het gebied.

- advertentie -

Vijlbrief had een gesprek met de burgemeester en een wethouder op het stadhuis. Daarna mocht een kleine  delegatie van Mijnendijn Belang aanschuiven om hun zorgen te delen. Naast Vijlbrief waren de directeur Transitie Diepe ondergrond, de heer Kees Hansma, en de directe assistent van de staatssecretaris, de heer Date Pijlman, meegekomen. Ondanks het naderende aftreden van Vijlbrief, kon hij de heer Hansma wel opdracht geven om bepaalde zaken nader uit te zoeken of ergens aandacht aan te schenken.

Ondanks het late bezoek, 2 jaar na de eerste uitnodiging, en de beperkte tijd voor een gesprek heeft de vertegenwoordiging van de bewonersbelangen toch de indruk dat ze hun zorgen goed naar voren hebben kunnen brengen. Hopelijk is men nu doordrongen van het feit dat de situatie rond de zoutwinning niet zo veilig is als de mijnbouwer wil laten geloven.

Teleurstelling
De Gemeente Oldambt dient, unaniem, een zienswijze in bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat over de gang van zaken bij ‘Proefboring Zuiderveen’ ten behoeve van uitbreiding zoutwinning van Nobian. Ze zijn teleurgesteld in het lange tijdsverloop en de afwijzende houding van het Ministerie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button