Algemeen

Hospice Winschoten moet hun onderkomen verlaten

- advertentie -

Winschoten – Het hospice in Winschoten moet noodgedwongen het huidige onderkomen in het zorgcentrum Vondelhuys verlaten, omdat de huur wordt opgezegd. Oosterlengte heeft hen schriftelijk op de hoogte gebracht van deze situatie, omdat het Vondelhuys is verkocht aan een vastgoedondernemer.

- advertentie -

Het Sint Maartenhuis, zoals het hospice heet, is al twintig jaar gevestigd in een vleugel van het Vondelhuys en huurt daar enkele ruimtes van Oosterlengte. Het hospice beschikt over twee bedden, wat volgens Pelgrim en zijn medebestuurders te weinig is, aangezien ze regelmatig mensen moeten weigeren die hun laatste levensfase in het hospice willen doorbrengen. Daarom zijn de bestuurders al een tijdje op zoek naar een andere locatie in Winschoten, maar dat blijkt een uitdaging te zijn.

(lees verder onder de foto)

Pelgrim uitte zijn zorgen over het onverwachte vertrek en benadrukte dat het bericht hard aankwam bij hen. Ze waren aanvankelijk geïnformeerd dat ze over twee jaar zouden moeten vertrekken, maar nu moeten ze al over een jaar weg vanwege de plannen van de nieuwe eigenaar.

Nieuwe plek gezocht
De stichting zoekt nu dringend een nieuwe plek. Ook de gemeente Oldambt helpt hier aan mee.Wethouder Erich Wünker bevestigde dat de huisvesting van het hospice op de agenda staat en dat ze het hospicebestuur op de hoogte zullen brengen als ze een geschikte locatie vinden. Ook de gemeente wil graag dat deze voorziening in Winschoten blijft.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button