Algemeen

Flashmob in de Langestraat door deelnemers van DeClick

- advertentie -

Winschoten – Net voordat de regen met bakken uit de lucht kwam vallen, was er gistermiddag in de Langestraat een ‘Flashmob’ vanuit Sammy’s Gameshop. Deze spontane act is gespeeld door deelnemers van DeClick. 

- advertentie -

DeClick is een soort werkplaats voor jongeren van 12 tot en met 27 jaar die dromen en ambities hebben op het gebied van kunst en cultuur /  popcultuur. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld muziek, video, fotografie, beats maken, graffiti, theater, cosplay en gamedesign. In Winschoten wordt dit georganiseerd in jongerencentrum ‘t Spoor. Deze werkplaats is een onderdeel van De Rijdende Popschool.

De jongeren die mee hebben gedaan aan deze flashmob zijn weken bezig geweest met het schrijven van een eigen nummer en het bedenken van een bijbehorende dans. Om dit in Winschoten te presenteren zijn ze op het idee gekomen van deze spontane actie. De artistiek leider van deze groep jongeren is Jordy Richir.

Regen
De makers van deze flashmob dachten eigenlijk de hele middag dat de presentatie buiten niet door kon gaan omdat het maar bleef regenen. Maar even na 4 uur klaarde het weer op en werden snel de instrumenten buiten neergezet. Door deze weersomstandigheden was er eigenlijk ook geen winkelend publiek meer in de Langestraat.

Aangezien Sammy’s Gameshop recht tegenover de grote Duitse drogisterij zit, kwamen van daaruit nog wel wat mensen kijken. De mob was nog maar net afgerond en daar kwam de regen met bakken uit de ‘hemel’. Gelukkig konden de instrumenten net op tijd binnen worden gehaald. Omdat deze flashmob niet geheel vlekkeloos ging, zien de deelnemers het ook meer als een try-out.

Voor meer informatie over DeClick kijk even op hun website www.declick.nl 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button