Weerbericht

Weekendverwachting: zaterdag regen, zondag zon

- advertentie -

De Bilt – Zaterdag is het grotendeels bewolkt en verspreid komen enkele buien voor. Tijdens de regen is het slechts 15 tot 18 graden bij een matige westenwind, windkracht 4. In de loop van de middag en avond wordt het droger met wat opklaringen. Zondag is het in de zuidelijke helft droog met flink wat zon, terwijl het noorden mogelijk een stuk natter verloopt met daarbij kans op veel wind. Met maxima van 19 tot 24 graden is het wat warmer.

- advertentie -

Voordat het weekend van start gaat kunnen we vandaag eerst nog een behoorlijke hoeveelheid regen verwachten. Lokaal kan wel een halve maandsom aan regen vallen.

Enkele buien op zaterdag
Een groot gedeelte is het bewolkt en verspreid komen enkele buien voor. Tijdens de regen komt het kwik niet hoger uit dan 15 tot 18 graden en daarmee is het koel voor de tijd van het jaar. Ter vergelijking: maxima van 20 tot 24 graden zijn gebruikelijk voor de zomermaand juli. Daarbij staat af en toe ook nog eens een stevige westenwind. Later in de middag en avond wordt het droger, klaart het wat op en kan de temperatuur nog wat oplopen.

Zuiden de beste papieren
Zondag ziet het weer er voor een groot deel van het land beter uit, want in het midden en zuiden blijft het waarschijnlijk zo goed als droog met een mix van zon en wolken. Alleen het noorden heeft grotere kansen op een regenachtige dag met daarbij mogelijk ook flink wat wind. Mogelijk komt het in het noordwestelijk kustgebied tot een harde zuidwester, 7 Beaufort. Met 19 tot 24 graden wordt het warmer dan op zaterdag. Later op de dag wordt het ook in het noorden droog en neemt de wind in kracht af.

Na het weekend gaat de temperatuur omhoog en kan het landinwaarts zomers warm worden. Daarbij is flink wat ruimte voor de zon, maar ook een enkele bui behoort tot de mogelijkheden. Al met al is dit prima weer voor de vakantiegangers in eigen land!

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button